Test av havkajakker

P&H Scorpio

Stabil allroundkajakk

Publisert Oppdatert

Lettrullet og manøvrerbar havkajakk med mangesidig skrog som fungerer både på lange ekspedisjoner og til surfing på bølgene.

Testernes vurdering

En allroundkajakk med skegg som er perfekt til lek men litt kjedelig å padle fra A til B med. Skrogformen i kombinasjon med skegget gjør at den passet til padlere med havkajakkteknikk som korrigerer kursen med padletak og ved å lene seg til sidene.

Padleegenskaper

Stabil kajakk med et bra skrog for både lange turer og for lek og surf. Skroget har stort volum forut, noe som gjør den morsom å surfe med. Lavt dekk både foran og bak sittebrønnen gir svingerom i padlebevegelsene.

Sittebrønn/sete

Lang sittebrønnsåpning gjør det lett å ta seg inn og ut av kajakken. Setet har bra støtte for knær og lår, er mykt og bekvemt noe som er viktig for lange padleturer. Setet passer best for padlere høyere enn 170 cm. Padlere med mosjonsteknikk syntes sittestillingen var for låst. De små, skarpe fotstøttene gjør vondt om man padler barføtt. Bra at lengden kan justeres trinnløst. Skinnene i sidene oppleves som litt løse og bevegelige, og trenger et ekstra feste på midten.

Styresystem

Smart at skegget fjærer opp om den treffer bunn. Håndtaket er litt for lite til å håndteres med hansker på.

Lasteluker og detaljer

Den eneste kajakken i testen med fire pakkeluker. Bra med en større åpning bak, der telt og andre store oppakninger kan få plass. En mindre pakkeluke forut, en matluke bak sittebrønnen og en foran. Alle har gummilokk som holder seg tett. Den fjerde luken er unødvendig, den tar plass, øker vekten og koster penger. Ganske få festemuligheter. Nett savnes på dekk. Det er en smaksak, men flere av testerne foretrekker et nett på dekk og en luke mindre. Finnes også i en variant for mindre padlere. Designet av P&H designteam, produsert i Storbritannia.

Fakta

P&H Scorpio

www.swima.se

Pris: 14.875,-

Materiale: Corelite (3-lagsplast)

Lengde: 516 cm

Bredde: 56 cm

Vekt: 25 kg

Makslast: 125 kg, 305 liter

Sittebrønn: 50x89 cm

Lasteluke foran: 24 cm diameter

Lasteluke bak: 42x30 cm

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning