Test av havkajakker

Necky Chatham 17

Flere testeres favorittkajakk

Publisert Oppdatert

Havkajakk for tøffe værforhold. Bygget for å takle surf med brå svinger. Utrustet med kjøl og sete for langferd.

Testernes vurdering

Mellomstor kajakk som er morsom å leke og surfe i, men også tilstrekkelig kursstabil, lettpadlet og trygg nok til lange turer.

Padleegenskaper

- Jeg er forelsket, sa Roger etter surf og lek i Chatham.

Best er denne kajakken for padlere opptil 90 kg som vil ha med bagasje. Havkajakkpadlere liker skrogformen med V-formet bunn som gir gode muligheter for lek og surf og gjør det lett å forsere bølger og svinge ved å legge seg til siden. Den er både initial-, slutt- og kursstabil. Går fint både tom og med last. Sittestillingen tillater at man tar paddeltak langt frem. Får merknad for å ta mye vann over seg, noe som krever at den er tett.

Sittebrønn/sete

Stor sittebrønnsåpning gjør det enkelt å komme inn og ut av kajakken. Mykt og bekvemt sete med justerbar ryggstøtte som gir både god støtte og bevegelighet. Benlengden justeres i ganske store trinn, noe som kan være en bakdel om det en helst vil ha er en mellomposisjon. Justerbare knestøtter. De små plastpedalene er litt veike og for skarpe for nakne føtter.

Styresystem

Lettjustert og bra styrefinne, i mange tilfeller behøver man ikke felle den så mye ut. Unntaket er i surf. Unødvendig at finnens justeringsline dras foran bagasjeluken.

Lasteluker og detaljer

Bagasjelukene får klart godkjent med tette gummilokk. Den minste luken er vanskelig å nå fra sittebrønnen. Utstyrsnett savnes på dekk. Bærehåndtakene er noe lange og havner i vannet under padling. Kommer med skegg. Finnes også i 500 og 540 cm lengde (Chatham 16 og 18), samt i karbonfiber.

Fakta

Necky Chatham 17

www.outdoorsports.se

Pris: 21.165,-

Materiale: Glassfiber/karbonfiber

Lengde: 530 cm

Bredde: 55 cm

Vekt: 25 kg

Makslast: 140 kg

Sittebrønn: 81x41 cm

Lasteluke foran: 41x23 cm

Lasteluke bak: 41x23 cm

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning