Test av GPS-klokker

Suunto Ambit 2

Godt egnet for multisportutøvere og andre som trener.

GPS-KLOKKER: Villmarksliv og Klikk.no har testet GPS-klokker - utvilsomt nyttig for alle som ferdes i skog og fjell.
GPS-KLOKKER: Villmarksliv og Klikk.no har testet GPS-klokker - utvilsomt nyttig for alle som ferdes i skog og fjell. Foto: FOTO: Pål S. Jensen
Publisert Oppdatert

Suunto Ambit 2

  • Markedsføres av: Amer Sports Norge AS, www.amersports.com
  • Pris: kr 4000,-
  • Tid for soloppgang og -nedgang: Ja
  • Lagringskapasitet: 100 veipunkter
  • Vanntett: Ja, 100 meter
  • Vekt: 89 gram

GPS-navigasjon med kompass, høyde over havet, barometer med værdata. Tilpasset en rekke utendørs sportsaktiviteter.

Støtter ANT+-standarden som gir trådløs kommunikasjon med pulsmåleren (tilleggsutstyr). Med GPSen får du f.eks. hastighet og tilbakelagt distanse. Har også termometer, men når du har den på armen, viser den ca. 4 °C for mye p.g.a. kroppsvarmen.

Det oppladbare batteriet har en levetid på mellom 16 og 50 timer med GPS-en i bruk, men flere uker uten bruk. Godt egnet for multisportutøvere og andre som trener. Lett å veksle aktiviteter, som alpin skikjøring, løping, sykling og svømming. Med tanke på navigasjon er det likevel et savn at den ikke registrerer og tegner av sporet ditt.

Du får altså ikke en registrering av det tilbakelagte sporet som en stiplet linje. Derimot har den både en «spor tilbake»- og «finn tilbake»-funksjon som viser henholdsvis sporet eller retning og (rettlinjet) avstand tilbake til utgangspunktet.

Ellers kan du få opp en forhåndsdefinert rute på PC-en via Suuntos program Movescount, men da må du laste opp ei rute på forhånd. Fint om du skal følge en spesiell rute på en bre eller fjell, men på f.eks. jakt er det sjelden lett å bestemme hvor ferden skal gå på forhånd.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning