Fjellstøvel med gamasje

Test av Crispi Tiur

Disse støvlene kan fort bli en innertier for deg som skal ut på jakt, bærsanking, soppturer eller gå turer på våte steder i høst.

MED GAMASJE: Crispi satser på støvler der gamasjene henger på. Fint i myra om høsten, litt varmt om sommeren.
MED GAMASJE: Crispi satser på støvler der gamasjene henger på. Fint i myra om høsten, litt varmt om sommeren. Foto: Foto: John Arne Tungen/Aktivt Testteam
Sist oppdatert
VANNAVVISENDE: Det er vannavvisende glidelås og kraftig borrelås på gamasjen
VANNAVVISENDE: Det er vannavvisende glidelås og kraftig borrelås på gamasjen Foto: Foto: John Arne Tungen/Aktivt Testteam
SOLID: Kraftig kalosjering og godt mønster under skoene
SOLID: Kraftig kalosjering og godt mønster under skoene Foto: Foto: John Arne Tungen/Aktivt Testteam

Fakta om Crispi Tiur

  • Markedsføres av: Crispi Norge AS
  • Overdel: Cordura med med vanntett membran
  • Såle: Vibram Poro Supergrip
  • Vekt per par: ca 1600g
  • Skafthøyde gamasje: ca 41 cm
  • Skafthøyde sko: ca 19 cm

Det er rett som det er at vi bruker gamasjer utenpå lave fjellsko - spesielt om vi går mye i kratt og kanskje vått gress. Ulempen med det, er at du som regel sliter relativt raskt ut et par gamasjer som er laget for vinterbruk om du bruker dem på barmark. I år har Crispi kommet med en spennende nyhet hvor de har kombinert en lett, ankelhøy fjellstøvel med en integrert vanntett gamasje.

Solid og vanntett

Selve gamasjen er av solid og slitesterk Cordura som er gjort vanntett med membran. Gamasjen går opp under kneet (ca. 41 cm høy i str. 43) og lukkes ved hjelp av vannavvisende glidelås og solid borrelås. Tiur har en solid og relativt høy beskyttelseskappe/kalosjering hele veien rundt. Sålen er en Vibram Poro Supergrip som er relativt vridningsstabil og middels stiv i rulleretning - gir godt feste på de fleste underlag. Selve "innerskoen" er ankelhøy (ca. 19 cm høy) og i all hovedsak av slitesterk Corudura med detaljer i lær. Skoene strammes av et forholdsvis enkelt, men greit snøresystem. God Airmesh innersåle som føles "luftig" å gå på og som gir noe demping.

Se alle våre utstyrstester

Denne saken ble første gang publisert 10/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også