Test av Bergans Powerframe 130 L

Stor sekk for tunge bører

Dette er en "verstingsekk" for de virkelig tunge børene.

LANGT OG TUNGT: Bergans Powerframe egner seg for lange turer og tunge bører.
LANGT OG TUNGT: Bergans Powerframe egner seg for lange turer og tunge bører. Foto: FOTO: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert

Bergans PowerFrame 130 liter

  • Produsent: Bergans Fritid AS, tlf. 32 25 25 00, www.bergans.no
  • Vekt: 5,2 kg
  • Volum: 130 + 28 liter (sidelommer). Totalt 158 liter
  • Annet: Det er mulig å erstatte skulderreimene med tynnere reimer tilpasset jaktbruk. Topplokket kan erstattes av Bergans Escape II dagstursekk.

Om vi ikke tar helt feil, er dette én av de absolutt største sekkene som er på markedet.

PowerFrame har vært på markedet en stund, men er nå kommet i en ny utgave. Endringene består hovedsakelig av en større sekkepose, videre toppåpning og en ekstra kompresjonsreim.

Videre har sekken hevbart avtagbart lokk, utvendig og innvendig lomme i lokket, bærehåndtak på toppen av ramma og i front. Sekkeposen kan deles i to innvendig ved at en mellombunn snurpes sammen. Det er en halvmåneformet glidelåsåpning i front for enkel tilgang nederst i sekken.

Generelt er det godt med festepunkter, bl.a. festepunkter for pulk på hoftebeltet. Sidelommene er ekspanderende, og kan settes sammen til en liten dagstursekk. Selve sekken kan frakobles rammen slik at rammen med bæresystemet kan brukes separat til frakt av f.eks. kasser, båtmotor, osv.

Sekken har bæresystem med regulerbar rygglengde. Selve reguleringen er enkel å utføre og virker like solid som resten av sekken. Selv om sekken har betegnelsen PowerFrame 130 liter, er det virkelige volumet 158 liter når vi tar med sidelommene.

Testet med 45 kilo

Vi har brukt sekken med en totalvekt opp mot 45 kg. Bæresystemet takler dette godt, og på lengre turer sier ankler og knær fra om at vektgrensen er nådd før sekken sier takk for seg.

At sekkeposen er forstørret, og at toppåpningen er gjort videre enn den forrige modellen, gjør det selvsagt enklere å få med seg større ting uten å måtte feste dem på utsiden. Under reinsjakta i år reimet vi fast reinskalven på utsiden av sekkeposen, men det ville ikke vært noe problem å putte hele den uparterte kalven ned i selve sekken.

Sitter godt

En slik pakkrammesekk veier selvsagt litt i seg selv, men PowerFrame virker ikke tung på ryggen. Det har gode justeringsmuligheter, og den sitter godt og tett på ryggen. Bærereimene er godt tilpasset, og hoftebeltet er kraftig med solid spenne og reimer. Det er ikke noe problem å stramme skikkelig til når en bærer virkelig tungt. Vi opplevde heller ikke noe sig i reimer eller spenner under bruk.

Sekken har nok lommer og gode festeanordninger. Glidelåsåpningen i front på sekken er praktisk. Og det er naturligvis "kjekt å ha" sidelommer som kan settes sammen til en sekk, men i praksis må vi nok innrømme at vi ikke har utnyttet denne muligheten i stor grad.

Les mer:

Test av jakttårn og jaktstige

Test av Crispi Skarven ABSS GTX fjellstøvel

Test av Norrøna Dovre jaktdress

Hytter for 500 000

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning