Test av hodelykt: Petzl Tikka Plus2

Solid og rimelig hodelykt

Se hvordan Petzls nye hodelykt klarer seg i testen.

TESTET: Tikka Plus2 får skryt fordi den er solis og enkel å bruke.
TESTET: Tikka Plus2 får skryt fordi den er solis og enkel å bruke. Foto: FOTO: John Arne Tungen
Publisert Oppdatert
MINNE: Vi utsetter at hodelykten burde huske forrige innstilling - ikke bare om vi brukte hvit eller rød LED.
MINNE: Vi utsetter at hodelykten burde huske forrige innstilling - ikke bare om vi brukte hvit eller rød LED. Foto: FOTO: John Arne Tungen

Petzl Tikka Pluss2

  • Importør: Trygve Alm A/S
  • LED type: 1 high-output hvit og 1 rød
  • Modi: Hvit - maksimal, økonomi og blink/Rød - konstant og blink
  • Lysstyrke maksimal: 50 lumen
  • Maksimal rekkevidde: 35 meter
  • Batteri: 3xAAA (kan bruke både alkaliske og litium)
  • Batterilevetid: Inntil 140 timer ved økonomi/konstant
  • Vekt: 83g (inkl. batt)
  • Fuktbestandig: Ja, IPX4
  • Garanti: 3 år

Tikka Plus fra Petzl har vel vært for en klassiker å regne blant de minste hodelyktene som har vært på markedet de siste årene. Om vi ikke tar mye feil så vil nykommeren Tikka Plus2 være en verdig arvtager.

Tikka- og Zipkaserien fra Petzl gir et godt utvalg av små og hendige hodelamper. Vår testmodell denne gangen - en Tikka Plus2 - skiller seg ikke så mye fra den eldre modellen Tikka Pluss i ytre mål og, i første øyekast design, men det er gjort til dels store endringer.

Les mer:

Stor test av hodelykter

Test av fjelltelt

Dette er nytt på Tikka Plus2

Tikka Plus2 har fått en ny hvit "high-output" LED og en mindre rød LED. Disse kontrolleres med en ny og bedre bryter som ligger godt beskyttet slik at lykten ikke skal slå seg på utilsiktet under transport. Samtidig er den god å operere, selv med til dels tykke hansker.

Den hvite LED-en er sterk (klasse 2/50 lumen) og en bør derfor være forsiktig slik at en ikke lyser rett i ansiktet på folk rundt seg - dette er altså ikke et leketøy for barna.

Den mindre, røde LED-en er mindre sterk og er best egnet til bruk for arbeid på armlengdes avstand når en ønsker å bevare nattesyn, eller som markeringslys.

Lyser ca. 35 meter

Den hvite LED-en har tre ulike modi: Full styrke, økonomi og blinkende.

På full styrke har lykten en rekkevidde på ca. 35 meter - sammen med god spredning gir dette et godt lys til alt fra rolig jogging/skigåing til fottur og "camplykt" og andre rolige aktiviteter.

En batteriladeindikator lyser når batteriene begynner å bli dårlige - når den lyser kun fem meter og det gjenstår ca. 50 prosent med nærlys.

Sitter godt på hodet

Du skiller mellom hvit og rød LED ved å holde inn knappen i 2 sekunder. Den siste innstillingen (rød eller hvit) blir lagret slik at en får samme LED neste gang en slår på lykten. Lykten slår seg imidlertid på med maksimal styrke hver gang med hvit Led og med konstant lys på den røde.

Det kunne kanskje vært ønskelig med at det eksakte siste valget kom opp når en slo på lykten, men dette er nok litt smak og behag.

Lykten sitter godt på hodet og strikken er godt tilpasset størrelsen og vekten på lykten.

Les også:

Test av gassbrennere

250 tips til sykkelturer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning