Shopping i Amsterdam

Amsterdam er kanalbyen hvor du kan både handle, slappe av og suge inn kultur omgitt av vakre 1600-tallsbygninger.

BÅT: Kanalbyen Amsterdam.
BÅT: Kanalbyen Amsterdam. Foto: Foto: Siv Randi Palm
Publisert Oppdatert

Begynn dagen med en tur på Rijksmuseum, og se Rembrandts "Nattevakten" og Van Goghs selvportrett. Kryss kanalen, og fortsett opp smykkegaten Spiegelgracht. Ta til høyre ved Herengracht, og kryss kanalen. Fortsett rett opp Vijzelgracht to kvartaler, til Blomstermarkedet. Vass gjennom tulipanløk, men ikke glem å ta en titt over veien hvor det ligger en rekke spennende butikker og kafeer. Her passer det å spise lunsj for eksempel på Bulldogg Cafe.

Etter lunsj fortsetter du over kanalen på motsatt side av markedet. Tre kvartaler opp Heiligsweg møter du den store handlegaten Kalverstraat. Går du rett frem, vil du ende ved kjøpesenteret Magna Plaza og Koninklijk Paleis, like ved Damplassen. Til venstre samme vei har du "De ni gater". Parker en eventuelt sliten ektemann på en passende bar, og ikke kjøp mer enn han kan bære hjem til hotellet etterpå.

Amsterdams hjerte

Kjendistipset

Maria Mena, artist:

- favorittrestauranten er Rosa's Cantina (Reguliersdwarsstraat 38-40), like bak Blomstermarkedet. De har ypperlig meksikansk mat i trendy lokaler, men hovedattraksjonen for min del er "halvliterne" med frosne margaritaer som du får kjøpt. Det gjør godt i min lille musikermage.

"De ni gater" er selve hjertet i Amsterdams shoppingmekka. Gatene går fra Rådhusgaten og ned til Blomstermarkedet, langs Singel mot Prinsengracht. La deg sjarmere av disse unike småbutikkene mens du vandrer langs pittoreske kanaler og sjarmerende kafeer. Se theninestreets.com for oversikt.

Ved inngangen til "De ni gater" ligger det kongelige palasset og kjøpesenteret Magna Plaza. I underetasjen på kjøpesenteret finner du flotte basisplagg til gode priser. Resten av senteret er fylt med litt dyrere, men kjente merkevarer. Har du ennå ikke funnet det du leter etter, går du til Kalverstraat. Her har de alt.

Om klesskapet er fullt, har diamanthovedstaden Amsterdam mye glitter å by på. Du finner de beste smykkebutikkene i Spiegelgracht. Prinsengracht er stedet for antikvitetsbutikker, og langs Blomstermarkedet finner du et lite eldorado av små nisjebutikker. Christmas Palace som selger julepynt hele året, og TA-HWA som selger ekte kinesiske og japanske klær, antikviteter med mer, anbefales spesielt.

ØSTEN: Butikken TA-HWA selger ekte kinesiske og japanske klær.
ØSTEN: Butikken TA-HWA selger ekte kinesiske og japanske klær.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning