Test av ekstremvotter

Redline Mitt fra Mountain Equipment får toppscore

Disse vottene passer for deg som er mye ute i kulden.

GODT GREP: Vottene fra Mountain Equipment er meget varme med et godt grep, god lengde og generelt meget god konstruksjon.
GODT GREP: Vottene fra Mountain Equipment er meget varme med et godt grep, god lengde og generelt meget god konstruksjon. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Fiberisolasjon gir godt hold i vottene

+ Dunfylt overside gir meget god isolasjon

+ Solid og gir god beskyttelse for vær og vind

+ Godt grep som gjør at en ikke trenger å ta av vottene for hver minste ting som skal gjøres

+ Komprimeres ganske bra om en om en vil stappe dem i sidelomma på sekken

- Lite negativt å finne på dette produktet

ALLSIDIG VOTT: Passer til både de ekstreme brukerne og for dem som ganske enkelt er mye ute i kulda.
ALLSIDIG VOTT: Passer til både de ekstreme brukerne og for dem som ganske enkelt er mye ute i kulda. Foto: Foto: Produsenten

Om produktet

Produkt: Mountain Equipment, Redline Mitt.

Pris: Cirka 1299 kroner.

Totalvekt i str L: Cirka 300 gram per par.

Dun: 93 prosent, 750+EU(850+US).

Fiber: Primaloft One.

Yttermateriale: Drilite Loft yttermateriale med 1500 millimeter vannsøyle. Pittards Armortan geiteskinn i håndflate/grep.

Annet: Bokskonstruksjon, formsydd vott og tommel.

Størrelser: S - XL.

Farger: Sort, citronelle.

Kjøpsinformasjon: XC Sports Equipment AS , telefon 66 98 30 22.

For deg som er mye ute i skog og mark på vinteren, kan det være godt med skikkelig bekledning som holder deg varm. Enten det er en varm dunjakke, fleece eller votter.

Det finnes også en del småting som kan hjelpe deg å holde varmen, som for eksempel håndvarmere og fotvarmere.

Stort bruksområde

Vottene vi her har testet er designet for ekspedisjonsbruk eller til store høyder i fjellet. Etter at vi har hatt vottene inne til test nå i vinter, ser vi vel et noe større bruksområde enn dette.

Vottene er varme, noe av det varmeste vi har testet, men det som gjør dem spesielle, er konstruksjonen som gir en veldig varm, vindtett, slitesterk og pustende vott med gode, vannavvisende egenskaper.

I tillegg har de et grep, mye på grunn av en godt designet tommel, som gjør at det faktisk er mulig å utføre ting som å åpne klips på sekken og åpne/lukke glidelåsen på dunjakken. Vi har faktisk også brukt den under betjening av speilreflekskamera i 25 minusgrader.

Ikke verst for en slik stor og tilsynelatende fluffy vott.

Et annet moment vi har merket oss er kombinasjonen mellom bruk av dun og Primaloft fiber. Fra tidligere har vi erfaring med at rene dunvotter blir helt sammenklemt og at dunene vandrer inne i grepet, noe som fører til kuldebroer og minimalt med isolasjon.

I disse vottene er det brukt kunstig fiber (Primaloft) som isolasjon i hele votten, noe som hindrer at isolasjonsmaterialet blir komprimert på samme måte som med dun. Den har også et lag dun på baksiden av hånden for enda bedre isolering.

Fiberisolasjonen gjør også votten mindre ømfintlig for fukt. I tillegg har votten et indre fôr av fleece, noe som gir en behagelig vott selv om en stikker våte hender ned i votten.

Vottene har Pittards Armortan geiteskinn i hele grepet og godt opp på sidene for et godt grep og slitestyrke. Resten av votten har Drilite Loft yttermateriale som puster, er vindtett og har god vanntetthet (1500 millimeter vannsøyle).

De har god lengde og stor åpning slik at det er enkelt å få ermene fra en tykk jakke ned i vottene. Enhånds justering helt øverst, elastikk og borrelås rundt håndledd.

Elastisk bånd med løkke som kan festes rundt håndledd eller til festepunkt på jakken slik at vottene ikke blåser bort. Borrelåslukking av vottene slik at de ikke fullt så enkelt blåser full av snø om de henger rundt hånden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning