Test av afterskigenser fra Helly Hansen – Norse Chunky Knit

Perfekt for kjølige sommerkvelder

TEST: Strikkejakke som varmer godt.

FARGEVALG: HH Norse Chunky Knit kommer i brun (t.v.), sort og offwhite (t.h.), med mønster i flere farger.
FARGEVALG: HH Norse Chunky Knit kommer i brun (t.v.), sort og offwhite (t.h.), med mønster i flere farger. Foto: Foto: Sigve Aspelund
Publisert Oppdatert
DAMEMODELLEN: Den største forskjellen er at herremodellen går litt nedenom hoftene, mens damemodellen går under rumpa. Damemodellen har burgunder som hovedfarge, herremodellen brun eller hvit som hovedfarge.
DAMEMODELLEN: Den største forskjellen er at herremodellen går litt nedenom hoftene, mens damemodellen går under rumpa. Damemodellen har burgunder som hovedfarge, herremodellen brun eller hvit som hovedfarge. Foto: Foto: Sigve Aspelund

Helly Hansen, Norse Chunky Knit

Helly Hansen AS, tlf 69 24 90 00, www.hellyhansen.com

Pris: 1699,-

Materiale: Lammeull

Vekt: ca 1,25kg (strL herre)

Farger tilgjengelige: Damemodell - med burgunder som hovedfarge, herre med brun eller hvit som hovedfarge

Denne strikkejakken kommer fra HH Oslo Fjord-kolleksjonen, som er klær rettet mot seiling og sommer, men vi mener den passer like godt året rundt - fremfor peisen på hytta på fjellet eller i baren på afterski. Dette er en tykk jakke som varmer meget godt.

Jakken kommer både som dame og herremodell. Vi har testet kun herremodellen, men den største forskjellen - i tillegge til farge - er at herremodellen går litt nedenom hoftene, mens damemodellen går under rumpa.

Den har god passform, god lengde på ermene, en raus, behagelig krage og god lengde i livet. Dobbel knepping i front med trykknapper på innsiden og vanlige knapper ytterst. To lave frontlommer med knappelukking. Grei størrelse på lommene til f.eks mobil og pengepung. Hempe i nakken til å henge opp jakken. Vår testjakke hadde emblem/våpenskjold på venstre overarm, ikke på brystet slik bildet viser.

Dette er en litt annerledes strikkejakke som pga designen nok er slik at enten liker du den eller så liker du den ikke - vi mener den er tøff. Vi hadde jakken med fargekombinasjonen HH kaller espresso - den er brun med mønster i gul/orange, sort, rød og hvit - litt vel mye 70-tall etter vår smak, men smak og behag er som kjent individuelt. Jakken kommer også i to andre fargekombinasjoner, sort og offwhite, så det er valgalternativer.

Eneste vi har å bemerke er at den er litt tung og romstor når den skal pakkes ned og at den begynte å nuppe vel raskt. Bortsett fra dette - er du ute etter en varm jakke som skal brukes etter skituren - kan vi anbefale denne.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

LES OGSÅ:

Vi har testet 11 par gummistøvler

Test av 14 flytevester

Her er det beste regntøyet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning