Test av Osprey Exos 46 sekk

Nydelig sekk på 1 kilo

Osprey Exos er en perfekt dagstursekk hvis du er på jakt etter en sekk med lav egenvekt.

TOPPKARAKTER: Mange gode egenskaper kombinert med lav egenvekt heiser Osprey Exos til topps i testen.
TOPPKARAKTER: Mange gode egenskaper kombinert med lav egenvekt heiser Osprey Exos til topps i testen. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Osprey Exos 46

  • Jarbeaux Sport , tlf. 97 08 94 65
  • Vekt: ca. 1 kg
  • Volum: S 43 liter, M 46 liter, L 49 liter
  • Størrelser/rygglengder: small, medium, large
  • Andre modeller: Kommer også i ulike modeller - Exos 58 og Exos 34

Er du ute etter en lettvekter som har øvre "smerteterskel" på like under 15 kilo, bør du sjekke ut denne. Osprey er kjent for sine lette og teknisk gode sekker, men Exos representerer likevel noe nytt.

Detaljer på Osprey Exos

Osprey Exos er en sekk med en aluminiumsramme som gir god stabilitet og meshnett inn mot ryggen som gir meget bra lufting. Den har godt kompresjonssystem, refleksdetaljer, store sidestikklommer i mesh og stor elastisk frontlomme. Festeanordningen for vandrestaver er smart, og kan opereres mens du går.

Topplokket er flytende med innvendig- og utvendig lomme. Det er store lommer i nett på begge sider av hoftebeltet - med glidelås, lomme på skulderreimene til mobil eller energibar. Stor frontlomme med horisontal glidelås. Opplegg for drikkesystem og generelt godt med festepunkt på utsiden av sekken.

Det er merkelig at det er mulig å få til dette med en egenvekt på ca. 1 kg!

Store tester av sekker:

Test av dagstursekker

Test av jaktsekker

Test av sekker 70 - 80 liter

Test av sekker 80 - 100 liter

Derfor digger vi Osprey Exos

Dette ble en favoritt fra første dag. Så lenge en ikke skal bære for tungt leverer denne sekken meget bra. Vi har brukt sekken til raske dagsturer og overnattingsturer der en ikke trenger all verdens utstyr. På sykkel- eller gåturer til butikken for småinnkjøp er også denne sekken glimrende da luftingen gjør at en svetter lite på ryggen - greit om en er ute med "vanlige" klær.

Det som nok skiller denne sekken fra andre lettvektere, er den stive aluminiumsrammen som gir en utrolig stabil sekk med tanke på egenvekten. Ikke misforstå meg dit hen at denne kan sammenlignes med en pakkrammesekk, men med en egenvekt på ca. 1 kg er dette meget bra.

Selv om alle løsninger bærer preg av at det er tenkt lav vekt - les tynne reimer og bånd, små klips og tynt stoff - har sekken det meste av løsninger en forventer og den fungerer meget bra.

Vi har tidligere testet en rekke sekker fra Osprey. Se testene her.

Les mer:

Stor test av skolesekker

Test av Garmin Edge 705 sykkelcomputer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning