Kjøp turutstyr på internett

Slik skaffer du billig sportsutstyr

Om du handler bra på nett.

BRA DEAL: Skal du kjøpe sportutstyr, lønner det seg å sjekke hva du kan få billigere på nettet. Tips andre om bra nettbutikker nederst på siden!
BRA DEAL: Skal du kjøpe sportutstyr, lønner det seg å sjekke hva du kan få billigere på nettet. Tips andre om bra nettbutikker nederst på siden! Foto: Foto: Zando Escultura
Publisert Oppdatert

Nordmenn handler mye sportsutstyr. Økt konkurranse fra nye sportskjeder som XXL har presset prisene nedover. Det er likevel mye sportustyr som selges uforholdsmessig dyrt. Men litt kunnskap om hva som er billig hvor, kan du lett spare tusenlapper. Mest penger kan du spare ved å finne kupp fra USA.

Norske nettbutikker

De fleste store sportskjeder har nå ganske bra nettbutikker. Av de store kjedene er det XXL som har satset tyngst på nett. Finner du varen du leter etter her, er sjansen ofte stor for at prisen også er konkurransedyktig. Men nettsidene til XXL er lunefulle og søket fungerer dårlig. Ofte viser det seg at varen finnes gjemt i nettbutikken likevel, selv om et søk sier at varen ikke finnes. Vi har også ofte erfart at vareutvalget på nett er dårligere enn i butikken.

De tradisjonelle norske sportskjedene er har ennå ikke satset på nett. Sport1 er den eneste av de store sportskjedene som fortsatt har pinlig dårlige hjemmesider uten informasjon om produktene. Sistnevnte har imidlertid en filial på nettet med navnet sportsdeal.no. Noen tilbud kan slumpe til å være attaktive der.

G-Sport og Intersport har en enkle men greie nettbutikker. De har også jevnlige tilbud som du kun finner i nettabutikken.

Oslo Sportslager er hakket bedre på nett. Her er prisene ofte stivere, spesielt på dyrt friluftsutstyr. De har svært mange varer lagt ut i nettbutikken og ofte gode og innsiktsfulle omtaler. Nettsiden lider imdilertid litt av klipp og lim, så ti soveposer av samme produsent får gjerne samme omtale. Det blir dermed vanskelig å se forskjellen på produktvariantene. Når du handler på Sportlageret husk at du nesten alltid kan få rabatt. Er du medlem av DNT får du 10 prosent på ordre under 1500 kroner og 15 prosent hvis du handler for mer. Det funker også via nettet. Du får den samme rabatten om du er har gyldig studentbevis eller er knyttet til Høgskolen i Oslo, USBL, OBOS, Tvillingforeldreforeningen (!), Kolsås klatreklubb og sikkert en rekke andre lag og foreninger.

Friluftsmagasinet har en bra nettside der du raskt finner alt du trenger til jakt- og fisketuren - unntatt selve våpenet og fiskestanga. Nå har de forsåvidt nylig startet å selge noen stenger, men tilbudet er svært begrenset. De er gode på sko, klær, øks, telt og kniv og turmat. God beskrivelse av varene. Du blir også tipset om rimeligere alternativer.

Også på Sportsnett er en meget god nettbutikk for aktive friluftsfolk. De har mye bra men dyrt utstyr og god service. Også her kan du klare å få rabatt. Studenter får 10 prosent på alt. Enkelte studentforeninger får 15 prosent. De fleste klatregrupper har også en avtale med butikken om rabatt. DNT-medlemskap gir samme rabatt som hos Sportslageret. De har også tilbud kalt Dagens Røver hver dag.

Ute.no, Fjellsport og vpg.no er også alternativer du kan sjekke ut om du leter etter noe spesielt.

Litt mer tilpassa folk som ikke er så opptatt av bratt lende, er nettbutikken amfibi.no . Denne butikken er konkurransedyktig på pris og de som har handlet der skryter av servicen.

Har du litt ambisjoner som fisker, er nettsidene til Prima Villmarksliv verdt å sjekke. De har som regel gode tilbud liggende ute. Noen av stengene deres har fått gode omtaler i Alt om Fiske. Vi har bestilt en toppmodell av fluesnellene deres. Varen var like god som i reklamen, og den kom i posten i løpet av noen dager. Skitt Fiske er stor på utvalg og har god oversikt.

For fluehuer må vi nevne at spesialbutikken Stram Line har startet nettbutikk. Den er i startgropa, men har det viktigste av stenger, sneller og bindeutstyr på plass.

Hvis du først har havnet på fluekjøret, kan vi trygt anbefale å kjøpe fluer på nettet. Butikkene flueboksen.no og flue.no leverer det meste du kan komme på å trenge, og de fleste vanlige fluene ligger mellom sju og 13 kroner. Det er mye billigere enn i vanlige sportsbutikker. Vi har brukt flue.no, og kvaliteten på fluene er ikke dårligere enn de du kjøper i butikken.

Er du på jakt etter våpen, bør du sjekke Jakt & Friluft , Jaktdepotet, Winge Våpen og Alms. Schou Våpen gir en god oversikt over produktene, men vi finner ingen mulighet for å kjøpe varene på nettsiden deres.

Mye å spare fra USA

På endel dyre sportsvarer er det overraskende store summer å spare på å kjøpe fra USA. Det er som regel helt risikofritt. Ulempen er at det gjerne tar tre uker før du får varen din og at du må legge på frakt, 25 prosent moms på prisen. Noen ganger må du også betale fortollingsgebyr på en knapp hundrelapp, dersom dette ikke er inkludert i frakten.

Det er spesielt to store velutprøvde sportsbutikker i USA du bør sjekke.

Backcountry.com og rei.com. Disse to butikkene har mye av det samme vareutvalget. De har meget god service, gode priser og enormt mye å velge i. Men frakten er gjerne dyr, så det lønner seg først når du handler stort. Det er ikke toll på sportsutsyr, men du må betale moms.

Se for eksempel på et dyrt liggeunderlag. På oversikten under ser du at prisen på underlaget er omtrent den halve, men med alle kostnader så lander du på 330 kroner billigere. Men det er dersom du bare kjøper en ting. Handler du mer, går frakosten ned og du sparer mer.

Therm-a-rest Prolite 4 Large:

Oslo Sportslager

kr 1599 (med rabatt 1360)

Backcountry.com

kr 560 (med moms 700, med frakt ca 1030)

Dersom du gjør et søk på eBay vil du kunne finne enda billigere liggeunderlag, da vil du også slippe unna med billigere frakt.

Har du tips til bra nettbutikker? Legg inn din kommentar under denne artikkelen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning