Test av terrengløpesko

Flow Trail

Lett og morsom sko fra finske Karhu.

Publisert Oppdatert

Karhu er mest kjent som skifabrikant i Norge, men finnene har en lang tradisjon med skoproduksjon. Flow Trail er en lett og relativt myk terrengsko som innbyr til rask løping på grus og sti, men ikke til tøft terreng. Snittkarakter: 4,4.

Plumpetest

Karhu Flow Trail kvittet seg med bare 19 prosent av vannet vi tilførte skoa, etter ti minutter i trommelen. Dårligst i testen.

Grep i terrenget

Noe myk såle som neppe takler de aller tøffeste utfordringene så godt. Men overraskende godt sti-grep på vanlig vått føre og absolutt dugelig på tørt føre.

Materialkvalitet

Flow Trail er utstyrt med en svart beskyttelsesrand mot skitt og væske langs siden av skoen. Sålen er noe myk og det er ikke den samme støtten for hælen som eksempelvis Saucony Peregrine har. Tærne er ikke så godt beskyttet. Godt polstret pløse og bra snøring. Stort pluss for luftig og pustende overdel.

Løpsfølelse

På grusvei er dette en meget bra sko som innbyr til morsom og uanstrengt løping. På stien kan den bli noe myk og har litt lite av den støtten som trengs. Hvis du løper i hovedsak på grusvei, men er innom stiene i blant, fungerer Flow Trail helt utmerket.

Passform og komfort

Den er myk og god på foten, men kjennes også litt løs, slik at du må stramme lissene mye. Skoene er lette og komfortable.

Spesifikasjoner

Produsent Karhu
Pris 1300
Vekt (g) 248 g
Drop 8 mm
Tykkelse på sålen (hæl/tå) 16mm / 8mm uten yttersåle
Materiale i såle Formpresset EVA
Materiale i overdel Air mesh and ballistic Syntethic
Forhandlere:

Konklusjon

Finfin sko på grusen

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning