Test av terrengløpesko

Hoka Rapa Nui Trail

Supermyke sko som har sitt fortrinn på andre underlag.

Publisert Oppdatert

Hoka Rapa Nui Trail skiller seg klart ut i testen, med en såle på drøyt 3 cm. Samtidig er det faktisk en lavdropsko, forskjellen mellom hæl og tå er liten. Men det at du blir hevet så høyt opp gjør at du ikke får den kontakten med underlaget som er ønskelig i terrenget -  skoene er svært komfortable, men også litt vinglete. Snittkarakter: 3,8.

Plumpetest

Hoka Rapa Nui Trail kvittet seg med 38 prosent av vannet vi tilførte, etter ti minutter i trommelen. Det er meget bra.

Grep i terrenget

Bra grep. Godt nok feste på de fleste underlag, gode på småstein, men glatte på vått føre.

Materialkvalitet

Myk såle som kanskje ikke tåler for mye løping på skarpe steiner. God hælkappe. Sålen hever deg høyt opp, og gjør behovet for ekstraforsterkning rundt foten mindre. Ikke så god beskyttelse av tærne her. Tettsittende pløse og god hurtigsnøring. Behagelig og solid overdel.

Løpsfølelse

Ikke så spesiell som utseendet tilsier. Men med Hoka løper du på, og ikke i terrenget. Dette går utover stabiliteten. Så selv om skoene skjermer godt mot steiner og røtter, blir løpingen fort litt vinglete og skoene kjennes ustabile sideveis. Dette gir fare for overtråkk, fordi skoene blir for høye og brede i krevende terreng.

Passform og komfort

Skoene sitter godt rundt foten, men kan bli trange over vristen. Svært god demping, som er perfekt om du skal løpe veldig langt, til restitusjon eller om du må være ekstra forsiktig på grunn av skader. De funker helt utmerket også på asfalt. Men det blir litt "mye" sko til rendyrket terrengløping.

Spesifikasjoner

Produsent Hoka
Pris 1699
Vekt (g) 333 gram (str. 45 1/3)
Drop 5 mm
Tykkelse på sålen (hæl/tå) 34 mm / 29 mm
Materiale i såle EVA
Materiale i overdel Polyester mesh
Forhandlere: Löplabbet, Oslo Sportslager, Sport 1, Olympia Sport (Sem/Tønsberg)

Konklusjon

Bedre på asfalt enn i terrenget

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning