Hoka Clifton 2

Demper godt, men fjerner kontakten med underlaget.

Publisert Oppdatert

Stiv og gedigen såle, kombinert med lav dropp, gjør det vanskelig å oppnå den framoverlente løpestilen vi gjerne vil at lettvektsskoene skal bidra til. Det er så mye demping at kontakten med underlaget forsvinner. Men det er en lett sko, som også kan passe tunge løpere godt. 

Løpsfølelse

- Litt smakssak. Det blir et unaturlig løpssteg med Hoka. Du må rulle fra hæl til forfot hvert eneste steg - det er veldig vanskelig å løpe fort med denne skoen, sier Erik. - Synes løpsfølelsen forsvinner i sålen. Kjennes ubehagelig/utrygt når det er litt ujevnt underlag. Jeg får ingen kontakt med underlaget. Foten ruller lett, men jeg savner å kjenne at jeg sparker fra med foten, sier Veslemøy. - De første 100 meterne er morsomme og behagelige. Men det blir for behagelig etter hvert. Det er så mye såle at jeg ikke får kontakt med underlaget. Bena min blir daue og slappe, sier Marit. - For "mye sko" til dette formålet; den stive sålen svekker kontakten med underlaget. Skoen vil noe annet enn foten, sier Morten.

Komfort og passform

Megasålen "tar over" fotarbeidet, slik at det blir skoen, og ikke foten, som styrer løpsrytmen . Heller ikke en optimal sko til saktere turer, av samme grunn. Hard, stiv og trang overdel. Stiv hæl. Vanskelig å snøre den riktig. Skoens såle er myk og behagelig, men det er for mye såle til at det blir en god løpesko til å løpe raskere med.

Demping

Svært dempede sko, men ikke sånn "wow" sammenlignet med de andre modellene i testen som er godt dempet. Og kombinasjonen med lav dropp gjør dette litt bortkastet, fordi dempingen sluker energi. Skoen bremser opp løpssteget. Utmerkede sko å gå med.

Spesifikasjoner

Produsent Hoka
Pris 1800
Vekt (g) 277 (45 1/3) / 218 (39 1/3)
Materiale
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 29-24
Drop (i mm) 5
Forhandlere Løplabbet, Oslo Sportslager, Sport 1

Konklusjon

Megasålen demper, men byr på andre utfordringer

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning