Hoka Bondi 4

Massiv demping som behager og utfordrer.

SUPERDEMPING: Hoka Bondi 4. FOTO: Petter Berg
SUPERDEMPING: Hoka Bondi 4. FOTO: Petter Berg
Publisert Oppdatert

Fast hælparti og stive sko generelt gir god stabilitet. Dempingen er vanvittig. Massiv demping kan kjennes veldig bra, men også gi deg følelsen av at skoen tar over løpingen. Kombinert med lav dropp blir du på et vis blir tvunget til å løpe på en bestemt måte. Men det er en god sko til rolige turer, restitusjon eller om maksimal demping er aller viktigst for deg.

Komfort

Hvis du kan slå deg til ro med høyden på sålen, kan dette være superduperkomfortabelt. Men selv om ikke skoene er ubehagelige på noen måte, kan foten kjennes litt låst i skoen. Det er også en litt hard kant rundt hælen. Kombinasjonen av tjukk demping og lav dropp kan også gjøre det vrient å jogge rolig, kombinert med at den stive overdelen kan kjennes ubehagelig.

Stabilitet

Hælpartiet har blitt fastere, som er viktig fordi den høye sålen i utgangspunktet utfordrer stabiliteten. En stiv og hard overdel gir også bedre stabilitet. Deler av panelet oppfatter skoen som generelt stiv. stabil sko. Den gansek så stive og harde overdelen kombinert med den tjukke sulen gjør skoen stabil

Løpsfølelse

Panelet er ganske splittet her. Halvparten mener den sitter godt på fot og gir god respons fra underlaget - samt at de er svært gode i nedoverbakke på asfalt. Resten mener du blir tvunget til å løpe på en bestemt måte - skoen ruller for deg. - Den tjukke dempingen i skoen reduserer løpfølelsen markant. Dette er en sko for å jogge rolige turer, mener Erik.

Demping

Alle superdempede skos mor. Det er altså plenty demping, nesten som å ha en miniatyrtrampoline i sålen. Det kjennes virkelig ut som foten blir maksimalt beskyttet - spørsmålet er heller om det blir i overkant mye.

Spesifikasjoner

Produsent Hoka
Pris 1799
Vekt (g) 263 g (40) / 328 g ( 45 1/3)
Materiale Lycra overdel, EVA mellomsåle
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 33,5 - 28,5
Drop (i mm) 5.0
Forhandlere Löplabbet, Sport 1 butikkene, Oslo Sportslager, Olympia Sport m.fl.

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning