Sesongstart på ski

Her åpner bakkene i helga

Forrige helg startet kanonene i mange skianlegg, og denne helgen åpner flere av bakkene.

KVITFJELL ÅPNER: Dette bildet er tatt torsdag, da Marius Lykre Holen testet bakken i Kvitfjell.
KVITFJELL ÅPNER: Dette bildet er tatt torsdag, da Marius Lykre Holen testet bakken i Kvitfjell. Foto: FOTO: Eskil Solberg, Kvitfjell Alpinanlegg
Publisert Oppdatert

Både naturlig snø og "kanonsnø" har bidratt til at sesongen for nedoverski starter denne helga.

- Det ble avklart for en time siden at Skeikampen åpner til helgen, og Kvitfjell avgjorde i dette øyeblikk at de også åpner den kommende helgen, skriver Skiinfos Jens Løland i en e-post til klikk.no torsdag.

Disse holder åpne bakker i helga

Skiinfo rapporterer fortløpende om både åpne anlegg og snødybder. Ifølge dem er det 23 bakkeanlegg som har fått naturlig snø den siste uken. Folgefonn, Skeikampen, Kvitfjell og Gaustablikk har bestemt seg for å holde åpne skianlegg.

Se listen over planlagte åpningsdager her

Fast fokus på Gaustablikk

Tidligere torsdag var Gaustablikk på "kanskje" når det gjaldt åpning. Torsdag kveld står de på lista over bakker som åpner til helga. Lars Svartdal ved senteret sier at snøkanonene går for fullt.

Lokker med gratis heiskort

Kanonene har gått hele uka, og det jobbes på spreng i bakken for å klargjøre åpning. I dag falt det også naturlig snø der.

- Alle som vil kan få gratis heiskort. I første omgang vil det være familiebakkene i nedre del av skisenteret vi klarer å åpne, sier Irene Thorsplass fra Skeikampen til nettstedet Skiinfo.no.

200 høydemeter i Kvitfjell

Kvitfjell åpner også familiebakken sin, i tillegg til en tilførselstrasé. Det gir 800 meter bakke med 200 høydemeter. Her er det t-kroker som vil gå i helga.

Les alt om friluftsliv

Følg med selv

I kartet under kan du klikke deg inn på forskjellige skianlegg. Lenkene sender deg direkte til nærmeste webkamera ved bakken. Har du tips til flere webkameraer som bør være med i kartet, send gjerne en e-post til redaksjonen.

<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&amp;hl=no&amp;msa=0&amp;msid=114533899351271833236.000459d60c9d71f3ea16c&amp;ll=63.658902,11.874847&amp;spn=9.553298,11.03302&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis større kart</a> </small> </p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning