Test av Tretorn Frost

Gummistøvler til vinterbruk

Gummistøvler er vel kanskje ikke det første en tenker på til vinterbruk, men disse fungerer.

Tretorn frost Tungen
Tretorn frost Tungen
Publisert Oppdatert

Fakta

Produsent: www.tretorn.com

Importør: Puma Norway AS, Avd Tretorn, tel. 22 07 08 67

Veil. pris: kr 749.-

Skafthøyde: ca 37 cm

Størrelser: 38-47

Tretorn Frost er en fritidsstøvel med et hurtigtørkende Pile fòr og en mellomsåle som både har en isolerende effekt og gir god demping. Støvelen er laget i blåst gummi for å gi god isolasjon. Øverst på skaftet sitter to «håndtak» for enklere påtrekk og snølås med snørelukking. Refleks på hælkappen.

I bruk

Selv om støvlene sitter godt på foten er det god plass til tykke sokker. Påtrekket er lett - de fleste kan nok bare sette foten ned i støvlene. På samme måte er de greie å kippe av. Sålen er forholdsvis tykk slik at den isolerer godt fra bakken.

Mønsteret er grovt og sitter godt på snøunderlag - gummien holder seg også myk selv om det er kaldt. Selv om en slik gummistøvel unektelig er i sitt rette element i omslagsvær med regn, slaps og sludd, har vi brukt den i temperaturer ned mot -15 grader uten at dette virket å ha noen nevneverdig effekt på gummisålen. Utformingen av sålen gir et godt steg.

En slik gummistøvel kan aldri gi samme støtte og sitter ikke like godt på foten som f. eks en lærsko med skikkelig snøring, men til vandring langs veier og stier fungerer disse godt. Snølåsen fungerer greit, men en sylinderlås eller noe lignende hadde vært bra.

Dette er velkjent «tretornkvalitet» og støvlene viser ingen tegn på unaturlig slitasje.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning