Julegavetips 2011: Test av Black Diamond – Innova 50 / Infinity 50

Glimrende sekk fra BD

Har flere gode løsninger som gir bedre bevegelsesfrihet.

Publisert Oppdatert

Testerne: Aktivt testteam

Det faste teamet er seks menn med bakgrunn fra friluftsliv, idrett, Forsvaret og jakt. Vi har også to-tre damer som tester modeller rettet mot kvinner.

I tillegg har vi et nettverk av aktive turfolk som bistår mengdebruk ut over det teamet har kapasitet til.

Ingen av teammedlemmene er ansatt der våre tester blir publisert. Ingen har selvsagt heller tilknytning til importør, leverandør eller produsent.

Ønsker du kontakt med teamet, send en e-post til John Arne Tungen.

Les mer om Aktivt testteams testmetodikk her.

Black Diamond, Innova 50 (dame), Infinity 50 (herre)

Kruse Topptur, tel. 32 06 19 66, www.topptur.no, www.bdel.com

Pris: 1799,-

Vekt: ca 1,7kg

Volum: ca 50L (litt +/- avhengig av rygglengde)

Annet: Kommer i dame/herre, to ulike rygglengder og en større modell (60L kr 1899,-)

Flere gode løsninger

Black Diamond lager generelt mye bra utstyr, men de gjør spesielt mye bra med sekkene sine for tiden. Dette er nok en glimrende sekk fra Black Diamond.

Det som nok er mest interessant med denne sekkemodellen er at den har flere gode løsninger som gir bedre bevegelsesfrihet og dermed gjøre det mer behagelig å bære sekken.

Det er flere andre sekkeprodusenter som har noe av de samme løsningene, men til nå har vi nok ikke sett andre som har vært like vellykket som på disse fra BD.

Sekken kommer både som dame (Innova) og herremodell (Infinity). De kommer også i 60L størrelse, men de har vi ikke testet.

Følger kroppens bevegelser

Hoftebeltet, som er godt anatomisk utformet og avtakbart, er festet til sekken i et ledd som tillater at sekken/beltet kan rotere om dette på en slik måte at sekken kan følge hoftenes og ryggens bevegelser på en mer naturlig måte enn på en sekk med en tradisjonell løsning.

Skulderreimene, som også er godt anatomisk utformet, er festet sammen i nedkant av sekken ved hjelpe av en kabel/vire som gjør at lengden på skulderreimene kontinuerlig endrer lengde/pendler alt etter hvilke bevegelser du gjør med kroppen.

På andre modeller med noe lignende løsninger vi har testet tidligere har vi til tider opplevd at slike løsninger ofte gir inntrykk av en ustabil sekk, spesielt om en pakker sekken litt dårlig, men det er ikke tilfelle på denne sekken. Som sagt - vi har sett noe lignende løsninger tidligere, men ingen så vellykket som på denne.

God stabilitet - og lufting

Ryggplaten har en utforming BD kaller OpenAir - denne oppleves god mot ryggen og gir relativt god lufting. En ramme av 6mm 6061 aluminium kan bøyes til for å passe brukeren samtidig som den gir sekken god stabilitet.

Ellers har sekken et avtakbart, flytende topplokk ned utvendig lomme. Glidelåslomme på hoftebeltet - passende til f.eks sjokolade, mobil, GPS. Ekspanderende frontlomme med kompresjonsreimer.

Gode kompresjonsmuligheter og ekspanderende, lave sidelommer - passende str til f.eks drikkeflasker. Festepunkt til staver/isøkser og opplegg for drikkesystem.

Bæreløkke på toppen, avtakbare "soveposereimer", toppstrammere og stabiliseringsreimer på hoftebeltet. Noe justerbarhet på rygglengde - krever unbrakonøkkel som henger/er festet i lommen på hoftebeltet.

Sekken takler helt greit oppakning rundt 15 kg+ og passer dermed godt til weekendturer og f.eks "hytte til hytte" turer. Utforming, lav egenvekt og bl.a de gode kompresjonsmulighetene gjør dette også til et godt valg som dagstursekk.

Disse sekkene ble tilgjengelig i butikk her hjemme 1. mars, og vi hadde våre sekker inne til test i ganske nøyaktig et halvt år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning