Under overflaten i Australia

Dypdykk på verdens største korallrev

Lyst til å finne Nemo på ordentlig? Du glemmer aldri en dag på verdens største korallrev.

STØRST: Great Barrier Reef - verdens største korallrev.
STØRST: Great Barrier Reef - verdens største korallrev. Foto: Foto: Tourism Queensland
Publisert Oppdatert

Jeg følte meg som fisken i vannet, bokstavelig talt. Allerede da jeg satt på plattformen og skulle ta på meg svømmeføttene, var jeg omringet av ivrige papegøyefisk i gult, blått og lilla. En instruktør på cruisebåten hadde lært meg hvordan jeg skulle bruke snorkelutstyret. Jeg kunne trygt legge på svøm ut til revet. I noen sekunder svømmer du over det mørke, endeløse dypet. Så åpenbarer revet seg med sine lyse farger og sitt yrende liv. Her bor det skilpadder, sjøstjerner, muslinger og fisk i alle farger og fasonger. Du skal helst ikke ta på dem, men det er fristende, for de viker ikke unna deg. Er du heldig, får du nærkontakt med en liten klovnefisk som vil spise alger av snorkelmasken din. Og ikke bli overrasket hvis det plutselig svømmer en to meter lang nysgjerrig napoleonsfisk opp på siden av deg. På revet er det plass til både liten og stor.

HALLO! Nemo, hvor er du? Great Barrier Reef er et eldorado for fiskeelskere.
HALLO! Nemo, hvor er du? Great Barrier Reef er et eldorado for fiskeelskere. Foto: Foto: Crestock.com

Verdt å vite:

Great Barrier Reef er verdens største korallrev og ligger utenfor Queensland på østkysten av Australia.

Reise: Kilroy, SAS, Qantas og British Airways er noen av selskapene som kan fly deg til Sydney. De største utfartsstedene til revet er Cairns, Townsville og Airlie Beach. Innenlandsflyene koster fra kr 400. Du kan leie bil, men husk at avstandene er store.

Ut til revet: Den mest velorganiserte operatøren er Fantasea Cruises med dagsturer til cirka 1000 kroner pr. person. Da er alt fra mat til snorkelutstyr inkludert i prisen.

Overnatting: Finnes i alle standarder og prisklasser. Det lønner seg å booke noen dager i forveien, spesielt hvis du reiser i høysesong (november-mars). Du kan få et fint dobbeltrom til 600 kroner pr. natt. På backpackersteder kan du komme ned i 250 kroner natten hvis du er villig til å dele rom med andre.

Sesong: Hele året, men de farlige manetene kalt "stingers" er mest aktive fra november til mars. Dette er også perioden med varmest vær.

På nett: Et søk på Google gir deg hundrevis av alternativer. Her er noen av dem: Barrierreefaustralia.com, Fantasea.com.au , Experiencequeensland.com.

KORALL: Great Barrier Reef er verdens største korallrev og ligger utenfor Queensland på østkysten av Australia.
KORALL: Great Barrier Reef er verdens største korallrev og ligger utenfor Queensland på østkysten av Australia. Foto: Foto: Crestock.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning