Brooks Launch 3

Komplett sko til alle typer løpetrening.

SUPER LETTVEKTER: Brooks Launch 3. FOTO: Petter Berg
SUPER LETTVEKTER: Brooks Launch 3. FOTO: Petter Berg
Publisert Oppdatert

En godt dempet lettvekter som overrasket panelet med å være tyngst i kategorien. Den kjennes nemlig ikke tung i det hele tatt.

Brooks Launch 3 er en smidig, komfortabel og svært anvendelig sko, som funker like bra til rask som litt roligere løping. Det kjennes som den tåler mange mange mil. Den er fast, men ikke stiv, og sitter som en god og myk sokk på foten. 

- Det eneste negative er at den kan være litt for tung for erfarne løpere som skal bruke dem til hurtige turer eller konkurranser, mener Erik Sjöqvist.

Løpsfølelse

Lette, smidige sko med veldig god respons fra underlaget. Sålen bidrar i frasparket og skoene er morsomme å løpe med. Kan brukes til hurtigere turer og rolige turer. Overgangen fra bak- til framfot er veldig bra. Lett å løpe med. - Ruller lett - lett å løpe på forfoten om farten tilsier det, men ingen problem å lande med på midtfoten og bak om farten tilsier det, mener Veslemøy. - Som lettvektssko er ikke denne førstevalget til raske og korte løpeturer og intervaller. For viderekomne vil jeg si at denne passer perfekt til mellomlange og lengre turer, sier Marit.

Komfort og passform

Noe smalere tåboks enn Nike og Saucony, men fantastisk komfortable sko med en myk og veldig god pløse. Fast rundt hælen uten å virke tykk. Bred, ganske tjukk såle. Sitter veldig bra på foten. Veldig behagelig sko at løpe med. Sitter tett på foten. - Rett og slett en skikkelig god sko som passer til ulik type trening og kan fungere som konkurransesko på lengre distanser, sier Veslemøy.

Demping

Fast dempet såle, myk, men ikke vinglete. Brooks kan fint brukes til hælløping også.- Nøytral sko med bra spenst i framfoten. Myk overgang fra landing til fraspark. Dempingen er såpass bra at skoen kan brukes som en allroundsko, både for raske og litt rolige økter, sier Erik.

Spesifikasjoner

Produsent Brooks
Pris 1300
Vekt (g) 311 g (45) / 244 g (39)
Materiale Yttersåle: HPR Plus (gummi/carbon blanding) / Blown Rubber. Midsåle: BioMoGoDNA. Overmaterial: Air mesh, 3D Fit Print, engage sockliner
Tykkelse på sålen: hæl- tå (i mm) 25 - 15
Drop (i mm) 10.0
Forhandlere Löplabbet, Oslo Sportslager

Konklusjon

Svært allsidig og smidig sko

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning