Skisesongen

Åtte åpne skianlegg

Her er oversikten over skianleggene som er åpne.

Foto: Foto: Eskil Solberg

Publisert Oppdatert

Her er Norges beste skibakker. Så det er bare å preparere alpinskiene dine og få på deg skibrillene og komme ut i bakken.

Geilo (åpent)

Snøproduksjonen har gått for fullt den siste tiden på Geilo. Det har vært kaldt og lite vind, dette har ført til at to heiser nå kan åpne, opplyser Espen Schrøder, daglig leder i Skiinfo.

Del på Twitter

- Ifølge webkameraene ser det fint og hvitt ut, noen langrennsløyper er allerede åpnet, og det er til og med hvitt på trærne i høyden. I sentrum er det litt tåke, men det meldes om lettskyet vær resten av uken og kaldere frem mot helgen, sier Schrøder.

Se webcam fra Geilo

Trysil (åpent)

Sesongåpning i Trysil.

- I dag har vi kjørt igang Fjellekspressen og løype 15. Barnebakken Eventyr og Høgegga Renn- og Treningssenter åpner lørdag. Litt morgentåke i bunn, men på toppen skinner solen, så dette blir en bra åpning, melder Ola Matsson entusistisk fra toppen av alpinanlegget i dag tidlig.

Det er ikke sikkert alle de 422 snøkanonene får jobbet kontinuerlig denne uken, men i høyden ser det bra ut.

Både Meteorologisk Institutt og Storm melder grader rundt null, og litt nedbør. Forhåpentlig hjelper det på snøproduksjonen med litt nattefrost, og det skal bli generelt kaldere frem mot helgen, og en bra åpning av skianlegget på fredag.

Se webcam fra Trysil

Bjorli (åpent)

Bjorli har en liten mildværsbolk, uten at det har noe å si for videre drift. Til helga vil de fortsatt tilby ca. 1100 meter nedfart i Lysløypa.

- I nederste del av anlegget vil det bli bygd et lite hopp og satt opp to rails. I barnebakken fikk de dessverre ikke produsert nok snø til å kunne åpne. På webkamera ser det fortsatt hvitt ut i nedfarten, snødybden er 40 cm i deler av den ene bakken som er åpen, opplyser Espen Schrøder.

I kveld kan det komme litt sludd og i helgen er fortsatt det meldt plussgrader. Meteorologisk Institutt melder litt varmere enn Storm.

Se dagens webcam fra Bjorli

Kvitfjell (åpent)

Kvitfjell åpner Familiebakken og Familieheisen i dag. Heretter er det åpent hver dag.

Eskil Solberg, markedssjef i Kvitfjell Alpinannlegg melder om at det er fint og hardt i nedfartene, og at preppmaskinene er ute og ordner med det nå. I Familiebakken er det nå lagt et lag på 50 cm kunstsnø, to railer og ett hopp er satt opp. Tilførselsløyper til og fra billettkontoret på mellomstasjonen til Familiebakken er også klare.

20% rabatt på heiskort fram til 12 desember. Unntatt sesongkort som har andre rabatter.

Se webcam fra Kvitfjell

Uvdal (åpner lørdag 30. okt)

Det snør, melder skianlegget i snøkommentarfeltet på Skiinfo.no, og det åpner en heis (Fenrisulven, og to nedfarter Idun og Brage) i morgen.

- Litt nedbør er det meldt denne helgen, så vi får håpe det blir mest snø og sludd, sier Espen Schrøder.

Se værmelding for Uvdal

Rauland (åpner kanskje lørdag 30.okt)

Når Erlend Larsen i Vierli blir spurt om det blir åpning til helgen svarer han med sikkerhet "Det kan me love, kunstsnoen som ligg der er i god stan og gjenomsnittleg 25-30 cm sno dybde, me har satt opp 7 ulike rail for alle nivå, to big jump med 10 - 13 meters kul. samt 3 barne hopp."

Meteorologiske og Storm er relativt enige om helgeværet som preges av litt nedbør (sludd) på lørdag morgen, og deretter overskyet/lettskyet vær.

Se webcam fra Rauland

Gaustablikk (åpner lørdag, 30.okt)

- Skipsheisen åpner på lørdag med nedfart Gausta, melder Lars Svartdal.

Gaustablikk er kjent for å åpne tidlig, og etter webkamerabildene å dømme er det snø i nedfarten, men mildværet saboterte for å lage ytterligere kunstsnø.

Både Yr og Meteorologisk Institutt er enige med bare en grad eller to forskjell på plussiden av gradestokken.

Se webcam fra Gaustablikk

Skeikampen (åpner lørdag, 30.okt)

- Her ser det ut til å bli kaldest blant skianleggene, og det er positivt for helgens åpning. I tillegg er de så heldige å få mer natursnø i dag ser det ut til. Her er det bare å håpe på at de 75 snøkanonene kan hjelpe til med å åpne de 4 km nedfarter som er mulig, og at natursnøen sørger for åpning av litt langrennsløyper. Her ser det bra ut for helgens åpning, sier Espen Schrøder.

Se webcam fra Skeikampen

Haukelifjell (usikker åpning, lørdag 30.okt)

Nedbør i form av snø og fortsatt så vidt kaldt nok i helgen er værmeldingen.

- Dette er positivt for åpningen på lørdag. På webkamerabildet tatt i bunn av anlegget ser vi den nye tråkkemaskinen stå klar, men også at det stikker opp gress og busker i terrenget. Mye over 10-15cm snø er det ikke, men i nedfartene har de 7 snøkanonene jobbet hardt, sier Espen Schrøder.

Ifølge sammenligningen av værleverandørene på Skiinfo.no , så ser det positivt ut for åpningen, og spesielt Meteorologisk Institutt melder kaldere for hver dag frem mot Lørdag.

Se webcam fra Haukelifjell

Sauda (stengt igjen grunnet mildvær)

Åpnet først i Norge, men måtte deretter stenge igjen grunnet mildværet.

På webkamera ser det litt usikkert ut for dette helgeåpne skianlegget.

Til helgen er fortsatt meldt plussgrader, og litt nedbør. Om de er heldige så blir det sludd i ukedagene, og frem mot helgen er det meldt litt kaldere. Storm og Meteorologisk Institutt er ganske enige om været, men Meteorologisk Institutt melder generelt litt varmere. Frem mot helgen skal det bli kaldere, og håper da Sauda får kjørt sine åtte snøkanoner, etter en periode med litt for varm nedbør, opplyser Espen Schrøder.

Se webcam fra Sauda

LES OGSÅ:

Sjekk formen din her

Test av 8 pulsklokker med GPS

De beste hodelykteneMed kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning