4 gode spisesteder i Paris

Du reiser ikke sulten hjem fra Paris.

SMAKEBITER: Ekte fransk frokost.
SMAKEBITER: Ekte fransk frokost. Foto: Foto: Camilla Harbu Bielecki
Publisert Oppdatert

Franske smakebiter du bør sjekke ut:

  • Gåselever, eller foie gras, er typisk fransk. Kjøpes i en av de mange delikatessebutikkene i byen, for eksempel hos Maison Micouleu i Montparnasse. Adresse: 23 rue d`Odessa.
  • Brød og kaker til folket! For slikkmunner blir det vanskelig å gå forbi godsakene som ligger godt synlig i bakerivinduene. Det skal stor viljestyrke til for å takke nei til en kake fra Le Petit Lux, Patisserie Fraiteur. Adresse: 29 rue de Vaugirard.
  • De små vinbutikkene har åpent på søndager og har også ofte en ostedisk. Blant annet ligger det en oste- og vinbutikk på hjørnet av rue de Vaugirard og rue Madamme, ikke langt fra rue de Rennes.
  • Franske pannekaker, crêpes, er et must, enten de er fylt med is og sjokolade eller med skinke og ost. Prøv Creperie Suzettes, som ligger i en av de beste shoppinggatene i Marais. Kjøp en pannekake og et glass vin til mannen din her, og så kan du titte i butikkene med god samvittighet! Adresse: 24 rue des Francs Bourgeois.

Anbefalte spisesteder

Sorza Restaurant & Bar: En god middag spiser du på denne restauranten som ligger på øya Ile St. Louis. Restauranten er trendy og minimalistisk innredet, og den serverer saftige, møre biffer og delikat lam. €15-25 for en hovedrett. Her blir både øye og mage fornøyd! Adresse: 51 rue Saint Louis en L`ile.

Bistro Vivienne: En meget hyggelig bistro, ikke langt fra Rue de Rivoli og Louvre. Hit går franskmennene for å innta en sen middag med god, fransk mat til en pris lommeboken liker. Servitørene er blide og stemningen deretter. Adresse: 4 rue des Petits Champs.

Café de la Place: Innta frokosten utendørs. Bestill kontinental frokost, eller gå for den franske versjonen; en fersk croissant og en cafe viennois - sjokoladekaffe med en diger kremtopp! En perfekt start på dagen. Ligger i Montparnasse. Adresse: 23 rue D`Odessa.

BLID: Prøv kakaoen hos tesalongen Angelina.
BLID: Prøv kakaoen hos tesalongen Angelina. Foto: Foto: Camilla Harbu Bielecki

Tesalongen Angelina: Spis lunsj, og unn deg en drøm av en kake på den livlige tesalongen og restauranten - berømt for kakaoen og sjokoladekaker som smelter i munnen. Det er mektig herlig. Adresse: 226 rue de Rivoli.

Kveldssteder

I området rundt St. Germain og Odeon ligger utesteder og små barer tett. Ta turen innom Le Pub Saint-Germain, her er det moderne og trivelig. Adresse: 17 rue de l´Ancienne Comédie, 75006 Paris.

Du kan også nyte et glass vin på La Methode, en restaurant og bar med uteservering nær Pantheon-plassen i Latinerkvarteret. La Methode ligger på en folksom og livlig plass, og her koster en øl rundt 30 kroner. Adresse: 2 rue Descartes, 75005 Paris.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning