Test av sykkelbukser

Test av sykkelbukser for menn

Den dyreste kom dårligst ut i testen.

SYKKELBUKSER: Klikk Helse har testet sykkelbukser for menn og for kvinner.
SYKKELBUKSER: Klikk Helse har testet sykkelbukser for menn og for kvinner. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Publisert Oppdatert

Om testen:

Testpanelet testet sykkelbuksene over seks uker. Alle buksene ble vasket og testet før og etter vask. Testkriteriene har vært: passform, komfort, kvalitet på puta og utseende.

I tillegg kommer eventuelle fordeler og ulemper ved hver og enkelt sykkelbukse. Testpanelet har bedømt hver enkelt bukse med karakterskala fra 1 til 6, med kommentarer.

Testpanel: 

Jon Flydal. Sykler daglig til jobb og trening. Medlem av IF Frøy, den nest største sykkelklubben i landet. 

Øyvind Mæhlum. Sykler 25 mil i uka, både terreng og singlespeed. Medlem av Asker sykkelklubb. 

Tor Magnus Kolflaath. Medlem av IF Frøy. Sykler daglig, også på stiturer. Er så ofte som mulig med på terrengritt.

- Hva som hver enkelt syklist mener er en god sykkelbukse kan variere like mye fra syklist til syklist som for vanlige bukser, sier sier Jørn Michalsen, leder av IF Frøy, som er den nest største sykkelklubben i landet

Det er viktig å tenke på hvilken sykling buksen skal brukes til.  Er målet ditt å sykle mange timer lange turer på landeveien eller i terrenget, trenger du andre typer bukser enn dersom du er en søndagstursyklist.

- Generelt hører pris og kvalitet sammen også på dette området, selv om det ofte finnes gode tilbud. Et godt råd er også her å lytte til tips fra de som jobber i seriøse sykkelbutikker eller fra venner som har syklet mye, sier Michalsen.

God komfort  

Sykkelbuksa bør sitte som støpt og samtidig ha god komfort. Det bør heller ikke være et problem å tisse.

- En god sykkelbukse har god strikk med friksjon som holder buksebeina på plass under bruk. Den har også en god pute som er behagelig under bruk. Det er ikke slik at de tykkeste putene er de beste, sier Jon Flydal som har syklet turritt siden 2006.

I 2009 syklet han Norgescup i terreng, og utvidet etter hvert horisonten med deltakelse i landeveisritt, både tempo, fellesstarter og lagkonkurranse.

- Selene skal holde buksen oppe uten å stramme for mye. De beste selene er laserkuttet, og har ikke sømmer, mener Flydal.

Vinneren

Begge Trimtex-buksene scorer høyt, men Pro-modellen går av med seieren. Den har en flott passform, riktig lengde på beina og god tissemulighet. Flott strikk med friksjon holder buksa på plass. Passer fint for kortere turer. Stoffet puster godt, og føles behagelig mot huden. Det eneste testpanelet trekker ned på er den litt for store og glorete logoen. Ellers er buksa slik en sykkelbukse skal være.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning