Test av sporty bikini

- Bh-en fylles med vann, flasher puppene og bremser deg for hvert svømmetak

Det var store forskjeller da vi testet 9 sporty bikinier.

TESTVINNER: Julie Mowinckel er en av våre tre testere som har vurdert sportsbikiniene.
TESTVINNER: Julie Mowinckel er en av våre tre testere som har vurdert sportsbikiniene.
Publisert Oppdatert

Slik testet vi

Bikiniene er testet for aktivititet på stranden. Det er lagt mest vekt på funksjonalitet, hvor gode de var å være aktive i, både på land og i vann.

Noen av bikiniene er klorresistente, andre ikke. Vi har ikke lagt vekt på det, da dette først og fremst er en test for strandtøy.

Testpanel:

Malin Iren Haug, aktiv i triatlon, tidligere i norgeseliten i fallskjermhopping og løpetrener i Idrettslaget BUL

Julie Mowinckel, som har gjennomført halvironman og er medisinstudent med instruktørerfaring fra løping og fallskjermhopping

Maren Haugeto, profesjonell tester og journalist

Strandbikinier, eller sporty bikini,  er badetøy i to deler som er egnet til å gå i når du skal både bade og spille volleyball på stranden.

Bikinier til sporty strandliv krever mer enn at de dekker det private og får fram de fine formene dine på en flatterende måte.

De skal gir deg fri til å bevege deg som du vil, uten at du må tenke på om noe synes. De skal bli sittende der de skal være, også når du stuper i vannet eller hopper etter en ball.

Større komfort

De mest damete bikiniene har ofte mer pushup, spiler og padding, mens de rendyrket sporty bikiniene holder brystet mer inn, og er mer komfortable å bevege seg i. Noen treffer et kompromiss bedre enn andre. For at en bikini skal være funksjonell må den gi full bevegelsesfrihet.

To av bikiniene i testen får full score av vårt testpanel. Det er bikiniene fra Speedo og Casall. Testpanelet sier blant annet følgende om testvinneren fra Casall: "Full bevegelsesfrihet, behageligpassform. Medium støtte, diskré innlegg."

Best på bassengkanten

En god sporty bikini skal skape lite motstand i vannet. Noen bikinier har en tendens til å bli fylt med vann når du svømmer. Det kan være irriterende, og bremser deg når du vil svømme fort.

Hvis en truse eller en bh sitter for dårlig, kan de vrenge seg når du stuper eller sparker fra en klippe eller bassengkanten.

Enkelte av modellene i denne testen funker bedre til å ta seg godt ut enn til strandvolleyball eller aktiv bading.

Trenger støtte

De fleste av oss vil ha sine private deler i fred, og slippe å dra opp buksen eller holde på bh-en ved fraspark. Bikinioverdeler er ikke kraftige sports-bh-er til løping. Likevel er det en fordel om de har litt støtte for bysten, så du er friere til å småløpe eller spille ball.

Overdelene er enten av typen sports-bh, vanlig bh eller trekant/halterneck. I grove trekk gir sports-bh-ene mest støtte, vanlig bh-er gir mest pushup og mest bremsing i vann, og trekantene gir både litt fasong og god gli i vannet (mindre bremsing.)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning