Test av Polar M600

Super skjerm, masse apper og puls på håndleddet

Men det er trolig mobilen din som avgjør om Polar M600 er en innertier.

Publisert Oppdatert

Vil du ha en god treningsklokke eller en smartklokke med treningsfunksjoner? Polar M600 prøver å være begge deler.

Polar M600 koster rundt 500 kroner mindre enn Apple Watch 2. Avanserte treningsklokker som Polar V800 og Garmin Fenix og pulsbeltefrie Garmin Forerunner 235 ligger på samme prisnivå eller lavere, og er mer anvendelige til treningsformål.

Men det betyr slett ikke at ikke M600 har sin appell.

Apper i hopetall

Har du Android-telefon, vil du gjennom app-plattformen Google Wear (ekstern lenke) få tilgang på massevis av apper og tjenester du kan bruke på klokka. Det kuleste er kanskje muligheten for å laste over musikk - klokka har 4 GB lagringsplass.

Du kan dermed høre musikk rett fra klokka via et bluetooth-headset når du er ute og trener.

At du kan høre musikk via klokka mens du trener med en klokke med pulsmåling og GPS, ville vært totalt “mindblowing” for bare et par år siden. Det er fortsatt ganske kult.

I Wear finner du alt fra epost, varsler og kalender, til kalkulator, lommelykt, værvarsling og altså musikk-apper - og selvsagt en drøss apper for trening og helse. Har du sans for å logge mye info på klokka og bruke informasjonen aktivt, er det mye å hente her, særlig hvis du har en Android-telefon. 

Smart om du vil

Vi har ikke vurdert selve appene, men kan bekrefte godt utvalg og at synking mot telefonen funker bra. Nytteverdien er mer av en smakssak. Du må like hele ideen med smartklokke godt for å få mye av klokka.

På selve klokka savner vi de vanedannende, men enkle funksjonene for restitusjonsstatus på M400 og V800. 

Men det finnes apper som kan kompensere. og du kan for ekesmepel døgnmåle puls og spore søvnkvalitet. Graden av funksjonalitet begrenses kun av appene som er tilgjengelige gjennom Wear-universet.

Funksjonalitet og design

Vi har valgt å teste klokka primært som treningsklokke, siden denne bruken forteller mye om klokkas fysiske egenskaper, brukermeny og visuelle kvaliteter. 

Fargeskjermen har svært god oppløsning og godt baklys som aktiveres med en vridning med hånda. Det funker bra, særlig i mørket.

Sportsprofilvisningene kan du skreddersy i desktopversjonen av Polar Flow, den tilhørende appen. I appen kan du også legge opp en treningsplan som synkes med klokka. Dette funker meget bra.

Det er lett å følge med underveis, for eksempel om du løper innenfor planlagte pulssoner. 

De visuelle mulighetene under trening er i det hele tatt mange og grafikken glimrende. 

Designen er vi ikke hundre prosent fornøyd med. Menyen er relativt lettfattelig, men det kan bli vel mye sveiping. Heldigvis har den knapper - dette fungerer bedre under trening enn berøring.

Klokka er for tjukk til å gli lett under en skjorte. Dette reduserer anvendeligheten som hverdagsklokke - sammenlignet med Apple Watch 2 og Fitbit Charge er den en klump.

Puls, GPS og batteri

I forhold til A360, den første klokka fra Polar med pulsmåling på håndleddet, er den optiske pulsmålingen i M600 et stort framskritt. Den oppleves stabil og pålitelig, men helst til økter der variasjoner i puls skjer gradvis.

Når endringene skjer raskt, som under intervalløkter, er responsen i den optiske pulsmålingen så treg at den gir lite mening, særlig dersom intervallene skal være i bestemte soner.

Nå er ikke problemet større enn at du kan pare klokka med et kompatibelt pulsbelte fra Polar, om du ønsker mer nøyaktig måling til treningsøkta. Vinterstid, når det er praktisk å ha pulsklokka utenpå jakka, gir det uansett mening å bruke pulsbelte. For den optiske målingen vil jo ikke virke gjennom klær. Hvor godt klokka vil tåle real vinterkulde, har vi ikke fått testet.

GPS-en er rask og responsiv, som vil si at signalene lastes raskt, stort sett innen ett minutt under vår testing i mer og mindre krevende omgivelser.

Opplevd batteritid er lavere enn oppgitt av produsent. Med mange aktive apper og Bluetooth aktivert, må den trolig lades nesten daglig. Selve ladingen går fint, med en mindre klønete løsning enn i enkelte tidligere Polar-klokker.

Konklusjon

Det er pakket med imponerende funksjoner i denne treningsklokka, særlig om du har sans for små aktivitetsapper og andre smartklokkefunksjoner og i tillegg har en Android-mobil. Spørsmålet er mer hvem den appellerer til?

For du finner bedre treningsklokker til lavere pris - for eksempel får du nå Polars toppmodell V800 til rundt 3000 kroner. Aktivitetsklokker fra Garmin, Fitbit, Samsung og Apple dekker mange av de samme behovene, og flere av dem er tynnere og penere å se på. Siden graden av utbytte av en smartklokke gjerne henger sammen med hvor mye du går med den, kan utseendet og design bety mye for en kjøper. 

Men det er og blir ganske fett at du kan høre musikk mens du trener, og samtidig logge puls, fart og distanse eller trene planlagte pulssone-intervaller - uten annet utstyr enn en klokke.

Spesifikasjoner

Produsent Polar Electro Norge AS
Pris 3599
Farge Fargeskjerm, reim i flere farger
Batterilevetid 2 dager/8 timer med trening (Android) , 1 dag / 8timer trening (Iphone)
GPS GPS opg Glonass posisjoneringssystem
Bluetooth Ja
PC/mobil-program Polar Flow, kompatibel med Strava m.fl.
Vanntett 10 m
Spesialfunksjoner Optisk pulsmåling på håndleddet, akselerasjonsmåler, Ambient Light Sensor, gyroskop, vibrasjonsmotor, mikrofon, musikkspiller
Tilbehør Kompatibel med Polar-sensorer

Konklusjon

Lekker smartklokke og treningsklokke, med svært god skjerm og mange muligheter. Men du får lekrere smartklokker og bedre treningsklokker til samme pris.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning