Suunto Spartan Trainer Wrist HR

God på fjellturen.

Suunto Spartan Trainer Wrist HR
Suunto Spartan Trainer Wrist HR
Publisert Oppdatert

Suunto Spartan Trainer Wrist HR er et godt valg til mange utendørsaktiviteter. Den er alene om å ha menyer for havsvømming og alpint, for eksempel. Men upresis pulsmåling og fravær av pulssoner i menyene trekker litt ned.

Brukervennlighet og praktisk bruk

Reima er behagelig, men klokka litt stor og tung. Tallene i visningen kan bli litt små - det er fire-fem felter i standardvisningene, og så vidt vi forstår ikke mulig å få visninger med f.eks. bare to eller tre tall. Mulighetene for å tilpasse og skreddersy er mange - det liker vi, men dette ligger i appen. Menyen på klokka er en tilvenningssak - det er lett å “gå seg litt vill” om du er vant til Garmin eller Polar.

Mobilapp

Suunto Movescount gir veldig mye detaljer om treningen din. I tillegg kan du planlegge økter (moves), loggføre og detaljstyre visninger som du synker til klokka. Du kan også opprette egne aktiviteter som ikke ligger i den rikholdige menyen. Det er enklest å gjøre dette fra pc/nettbrett. Appen synker klokka automatisk, og legger inn oppdateringer når du skrur på Bluetooth. Dette funker veldig bra. Men menyen i appen krever litt tilvenning. Vi savner også en oversikt over pulssoner i treningsoversikten.

Teknisk kvalitet

I vår sammenligning med pulsbeltemåling (intervall-økt) ga Suunto-klokka et snitt-avvik på hele 23 prosent. Den viste gjennomgående altfor høy puls. Vi kontrollmålte på en moderat langtur, fikk da et avvik på 12,2 prosent. Begge tallene viser drøyt større avvik fra “fasiten” enn de andre klokkene i testen. Klokka blir mer presis etter oppvarming og når pulsen er jevn, men følger ikke raske økninger og fall godt. Suunto-klokka har mye funksjonalitet for geografiske data, som høyde, stigning, kart og navigasjon. Disse elementene er ikke testet her, men det er imponerende mange muligheter for sporing og detaljerte geo-data med denne klokka.

Spesifikasjoner

Produsent Suunto
Pris 2499
Funksjoner Pulsmåling på håndleddet, GPS, Søvnmåling, skritt/aktivitetsmåling, opplasting av løyper/ruter, innendørs-måling for svømming og tredemølle. 24/7 pulsovervåking, kompass, høydemåler, kaloriteller, smartvarsler, navigasjon, stifinning mm. Kan kobles til pulsbelte.
Aktiviteter Løping, stiløping, tredemølle, sykling, sykling med effekt, svømming i basseng, havsvømming, tredemølle, skigåing fjell, langrenn, aerobic, vektløfting og mange andre.

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning