Polar M430

Testvinner!

Publisert Oppdatert

Polar M430 måler puls mer nøyaktig enn tidligere modeller og er mestpresis i denne testen. Men det er ekstremt viktig at klokka er stramt nok satt på. Pulsmålingen glipper i blant, den har sviktet i regnvær.

Brukervennlighet og praktisk bruk

Polar-klokka er den enkleste i bruk av disse klokkene. Et stort pluss er at visningene er lette å se underveis, også i svakt lys, fordi fontene på klokka er tykke nok. Det er også svært enkelt å plotte inn rundetider, og øktoppsummeringen på selve klokka er svært detaljert - du kan for eksempel få opp puls og tempo per km eller runde, og du får en tilbakemelding på kvaliteten på økta.

Mobilapp

Polar Flow er oversiktlig og grei app, med mange detaljer om puls, tempo og andre treningsdata. Men det trekker litt ned at synkroniseringen må settes i gang manuelt - dette går automatisk når Bluetooth er aktivert på de andre klokkene. På den annen side er det strømsparende. Det er også svært vrient å planlegge en økt på Flow og synke den til klokka - her er det stort forbedringsotensial.

Teknisk kvalitet

Pulsmålingen på Polar-klokka er best i testen, med et avvik bare på 1,7 prosent sammenliknet med pulsbeltemåling. Et lite minus er at det kan ta litt lang tid å hente GPS-signalet, som er smått irriterende siden du må stå stille ute mens det lastes. Derimot er responstiden underveis i treningen veldig god, både fra pulsmåling og gps. Skjermen har god oppløsning og store nok fonter til at de er godt synlige i mørket. Batteriet holder lenge - til minst 3-4 treningsøkter pluss aktiv logging av hverdagsaktivitet.

Spesifikasjoner

Produsent Polar Electro Norge AS
Pris 2199
Funksjoner Pulsmåling på håndleddet, GPS, søvnmåling, Vo/2-måling, skritt/aktivitetsmåling, innendørs-måling for svømming og tredemølle, 24/7 pulsovervåking, kalorimåling, detaljert øktoppsummering på klokka. Smartvarsler. Pulsbelte kan kobles til ved behov
Aktiviteter Løping, sykling, svømming, langrenn, tredemølle, saltrening, styrke mm.

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning