LedLenser XEO19R

Mye lys, men tung lykt.

Publisert Oppdatert

Meget kraftig lykt med 2000 lumen, to uavhengig, justerbare lykter og 5200 mAh-batteri. For tung til å være behagelig på hodet over lang tid. Hodebåndet slakkes, låsespenne glir.

Normalt bør batteri på 285 g legges i sekk/lomme. Låsehendel på batteri sikrer kabelpluggen. Optisense-mode innstiller lysstyrken automatisk. Min lysstyrke på 200 lumen er for kraftig til nærarbeid/kartlesing og medfører samtidig at maks lystid kun er 20 timer.

Uavhengig zoom fra ca. 62 til ca. 22 grader uten at fingrene forstyrrer lysstrålen. Jevn lysflate med markert kant, for brå, oppleves ubehagelig å gå med.

Stabil høydejustering i 6 trinn. Trykknapper/zooming er vanskelig å operere med tykke hansker/votter. Lading med 220V, inngang på lykta.

Ekstra USB-utgang gjør batteri til batteribank. Kan monteres på hode/hjelm/sykkelstyre/batteripakke/GoPro-adapter. Ekstra kjøling fungerer godt i fart. På testlykt løsnet skumgummipolstring på batteriplata.

Delkarakterer:

Lysmengde og lyskvalitet: 4

Praktisk bruk: 3

Soliditet: 4

Spesifikasjoner

Produsent Led Lenser
Pris 2699
Oppgitt lysstyrke (i lumen) 2000 (200) lumen
Oppgitt maksimal rekkevidde 300 m
Oppgitt batterilevetid 4 t på maks., 20 t på min.
Batteri Li-ion 5200 mAh
Vekt med batterier 480 g
Beskyttelse IPX6 (kraftig sprut fra alle kanter)
Garanti 5 år, 7 år ved registrering

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning