Johaug Kollen Thermo

En god allround-hanske til både mildt og kaldt vær.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kan brukes i pluss- og minusgrader

+ Mykt skinn i håndflaten

+ Passformen blir stadig bedre etter noen gangers bruk

+ Finnes i freshe farger

- Kan bevege seg under bruk

- Må håndvaskes

Varmeegenskaper og pusting

Dette er ikke blant de tynneste hanskene, men de oppleves som gode og varme uten at det går på bekostning av passform og grep rundt staven. Det finnes også egne linere i merino-ull som kan brukes inni hansken, da blir den supervarm. Hanskene puster godt både med og uten liner inni, og er alt i alt passe varme for de aller fleste kvinner som går langrenn i relativt høy fart.

Kvalitet

Super kvalitet med mykt og deilig skinn, det eneste som er litt dumt er at hanskene må vaskes for hånd. Skinnet holder seg like mykt etter vask, og hele hansken gir en solid kvalitetsfølelse.

Brukervennlighet

Neopren-mansjetten med borrelås gjør at det er veldig lett å stramme hansken slik at den sitter godt rundt håndleddet. Hanskene kan være litt vanskelige å få av og på når de er våte, men ellers oppleves de som meget brukervennlige.

Passform

Passformen på disse hanskene er meget god, men med tanke på at den er en racinghanske kunne den vært enda mer tight. Fingrene kan kjennes litt korte ut de første par gangene du bruker hanskene, men de tøyer seg og formes veldig fint etter hvert.

Spesifikasjoner

Produsent Johaug
Pris 749
Materiale Mansjett: 100 % neopren. Håndflate: Cabretta-skinn. Ytterside: 3-lags softshell - 100 % polyester, 100 % polyuretan-membran. Fôr: Cocona (polyester) og fleece (polyester).
Forhandlere Sport1, Anton Sport, XXL, Intersport, G-Sport.

Konklusjon

Dette er en veldig god langrennshanske, spesielt for tur og trening i vekslende temperatur. Er varm nok ned til minus 5 grader, blir det kaldere kan du bruke dem med en liner inni. Ved høyere temperaturer vil de likevel ikke føles for varme. Passformen kunne dog vært enda mer tight, da hadde denne hansken fått toppscore. Og som en bonus: Det at hanskene kommer i flere freshe farger, gjør nok sitt til at mange kvinner velger nettopp disse hanskene.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning