Test av treningstopper med BH

De beste treningstoppene

Vi har testet åtte topper med innsydd sports-bh.

Foto: FOTO: Produsentene/HM Foto
Publisert Oppdatert

En leser forteller:

Pernilla Andersson (23), servicemedarbeider:

- Treningstopper og bh i ett er et av mine favorittplagg! Jeg foretrekker uansett sports-bh fremfor vanlig bh, og med alt i ett slipper jeg å dra med meg dobbelt opp på trening. Noen er redde for at sports-bh-en inni ikke gir like bra hold som en separat sports-bh, men min erfaring er at den gjør jobben. Når jeg velger treningstopp, er det viktig for meg at den sitter godt, at jeg føler meg komfortabel i den, og at den puster bra, slik at jeg ikke blir søkkvåt og kald etter treningen.

Med en treningstopp med innsydd sports-bh ser du fresh ut på trening med attributtene på plass!

Treningstopper med sports-bh føles gjerne nettere og mer behagelig å trene i.

Prismessig er de ofte rimelige med tanke på at du får full infrastruktur til puppene med på kjøpet - dersom bh-delen holder mål, da.

Testvinneren

Best ut i denne testen er Womans Bakti Top fra Peak Performance. Den får toppkarakter, det gjør også Puma Racerback Tank Top.

Tre topper får nest beste karakter, disse er:

Reebok OTM Long Bra

Adidas Clima Strappy Sporty Tank

Nike Training Bra 380506

HVEM: En god sports-bh er ganske essensielt for en bra treningsopplevelse, ikke minst når du løper. Først og fremst får du et helhetlig design, siden bh-delen ikke gjør så mye ut av seg når den er sydd inn i toppen. Perfekt for den litt forfengelige!

HVILKE: Vi har testet åtte stilige topper med innsydd sports-bh. Plaggene er tekniske topper til trening, så vi har lagt vekt på at materiale og design er svettevennlig, i tillegg til at bh-delen skal holde bysten godt på plass.

HVORFOR: Alle som driver med kondisidrett, og da spesielt løping, har erfart at puppene trenger ekstra støtte. Bløtvevet oppfører seg helt annerledes enn muskler, og er ikke det spor behagelig å ha slengende rundt. En sports-bh demper risting og gjør løpe-turen komfortabel. Og en treningstopp med gode fuktegenskaper gjør at du slipper å bli klissvåt eller føle deg klam på trening.

Slik testet vi

Tre treningsjunkies har testet toppene under svette strabaser. Vi har dekket størrelsene S, M og L, så den samlede vurderingen gjenspeiler erfaringene fra testpersoner med ulik puppevekt.

Testteamet har bestått av Ayla Henriksen, PT og instruktør på Elixia, Line Tjetland, friluftslivsstudent ved Høyskolen i Telemark og Maren Haugeto, treningsfantast og reporter i ShapeUp.

Tips

Sjekk et par ting før du kjøper: Stoffet bør være egnet til trening, og designet bør være slik at huden får puste, dvs. åpen eller mesh (nett) under armene, på ryggen og midt under puppene. Bh-en må selvfølgelig sitte godt, så prøv først!

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les mer:

12 treningstips for maks fettforbrenning

Marit Bjørgens fem beste treningstips

Den ultimate treningsøvelsen

Unngå de klassiske treningstabbene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning