Test av pulsklokker med GPS

Polar FT60

For deg som trenger et treningsprogram og oppfølging. Fin å bruke som dagligklokke.

Publisert Oppdatert

Polar FT60

Polar Electro Norge AS, tlf. 23 17 25 00, www.pulsklokke.no

Pris: 1799,- (2798,- inkl. GPS)

Mulig tilbehør: S1 fotsensor, G1 GPS sensor (999,-), FlowLink (for enkel overføring til PC)

Med i esken: Klokke og pulsbelte

Vanntetthet: 30 meter

Stilig pulsklokke som er rettet mot mosjonister som ønsker og trenger et treningsprogram. Klokken har innebygd treningsprogram som hjelper deg å nå dine mål i forhold til om du f.eks ønsker å forbedre formen din eller om hovedmålet er å gå ned i vekt. Programmet endrer de ukentlige målene etter hvert som formen endres og gir tilbakemelding om hvordan treningen har vært. Du kan f.eks få melding etter treningen om at "Fettforbrenning og kondisjonen bllir bedre". Tips for kommende uke kan være "Tren mer i sone 1". Programmet er lettfattelig og enkelt i bruk.

Vi har kun brukt GPS sensoren i denne testen. Skjermen gir i de fleste skjermbildene informasjon om to ulike verdier (f.eks puls og lengden på treningsøkten) og har syv ulike skjermbilder/oppsett å velge bland - alt etter hva en ønsker av informasjon. En kan ikke sette opp de ulike skjermbildene selv. To av funksjonene - hastighet og distanse - virker kun om en bruker fot- eller GPS sensor. Klokken er enkel å ta i bruk. God bruksanvisning på norsk følger med, men menyer osv på klokken er på engelsk, tysk, fransk, portugisisk, italiensk og spansk.

Etter en treningsøkt får en bl.a oppgitt hvor mye av kaloriforbruket som kommer av fettforbrenning - smart for de som har fokus på vekttap i forbindlese med treningen.

Pulsbeltet er behagelig på og har kodet overføring til klokken slik at en ikke får inn signaler fra andre pulsbelter - greit om en trener sammen med andre. Klokken har en smart funksjon som heter HeartTouch - denne gjør det mulig å endre skjermbildet til vanlig klokkemodus i noen sekunder ved at en fører klokken opp mot pulssensoren - smart om en har tykke hansker på hendene eller f.eks ikke ønsker å slippe begge hendene på styret om en sykler og ønsker kjapt å sjekke hvor mange klokken er. Klokken kan lagre opptil 16 treningsfiler.

Utseendemessig har klokken et stilig design og passer meget godt til daglig bruk. Knappene har god størrelse og er stort sett enkle å operere også om en har på hansker.

GPS-mottakeren har fungert uten problemer i testperioden. Den bruker ca 1 min på å finne sattelitene når du slår den på. Dette er ikke superraskt, men denne oppstartstiden utgjør heller ikke et stort problem. G1 bruker 1 stk AA batteri. Under testperioden har vi brukt GPS-mottakeren med høyest mulig oppdaterings-/målefrekvens. Dette tar ganske mye strøm - hos oss varierte batt.levetiden fra 7 - 11 timer alt etter temperatur og ulike typer batterier. En kan velge et modus som gir bedre batt.levetid, men da får en mindre nøyaktige målinger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning