Test av pulsklokker med GPS

Garmin Forerunner 310XT

Beste pulsklokke med GPS. Best i test.

Publisert Oppdatert

Garmin Forerunner 310XT

Belanor AS, telf. 69 23 36 30, www.belanor.no

Pris: 3570,-

Mulig tilbehør: Fotsensor, Sykkelsensor(fart/tråkkhastighet), Premium pulsbelte

Med i esken: Klokke, Premium pulsbelte, lader til batteriet i klokken (kan lades vis USB eller stikkontakt), USB ANT+ stick(trådløs overføring til PC), CD med norsk manual.

Vanntetthet: 50 meter (IPX8)

Toppmodellen fra GPS-spesialisten Garmin. Garmin er den eneste produsenten i denne testen som leverer klokker med integrert GPS. Dette gir noe større klokker, men en slipper ekstra sensorer. Totalt veier f.eks 310XT ca halvparten av toppmodellene fra Polar eller Suunto om en veier disse sammen med deres respektive GPS sensorer, så er du ute etter en pulsklokke med GPS så burde ikke vekt og størrelse være et problem.

310XT er tiltenkt som en multisportklokke som f.eks triatlon, men er meget godt egnet for aktive mosjonister og aktive som trener variert. Spesielt den store skjermen gjør den godt egnet til trening på sykkel.

En kan bruke en tidligere treningsøkt, eller forhåndsprogrammere et ønsket tempo og på denne måten få opp en virtuell treningspartner på displayet som viser om du ligger fremfor eller bak - på denne måten kan de f.eks konkurrere med deg selv med den tiden du hadde på forrige treningsøkt - morsomt.

Klokken er avansert, men er enkel å ta i bruk. Skjermen er lett å lese under de fleste lysforhold og en har en rekke innstillingsmuligheter med tanke på visningsmuligheter i displayet. En kan f.eks velge om en vil dele displayet som viser treningsdata i 1 til 4 datafelter og en har 4 ulike oppsett/skjermer en lett kan bla mellom (hvor en kan tilpasse hver enkelt skjermbilde) under treningsøkten. En kan i tillegg veksle mellom/ forhåndsprogrammere 5 ulike oppsett om en løper, sykler eller driver annen idrett slik at en kan tilpasse visning i displayet etter aktivitet - gir masse muligheter! Som eneste kokke i denne testen har 310 varsling (f.eks ved pulssoner) ved hjelp av vibrator i tillegg til lyd - smart i miljø med mye støy eller om en f.eks trener med musikk på ørene.

Klokken har integrert oppladbart batteri som har ca 20 timer driftstid når det er fulladet.

GPS-enheten er rask i oppstart og er nøyaktig selv under vanskelige forhold som f.eks tett skog. Sammenlignet med GPS-sensorene fra Polar og Suunto har Garmin jevnt over vært raskere i oppstart.

Klokken er den største i volum og vekt i denne testen om en sammenligner kun klokkene, men 310 XT har integrert GPS. Uansett så snakker vi kun om ca 20g høyere egenvekt på 310 sammenlignet med toppmodellene fra Polar og Suunto. Klokken sitter godt på hånden og føles ikke spesielt tung under bruk. Utseende og størrelse gjør den imidlertid ikke spesielt godt egnet som klokke til daglig bruk - dette er et rendyrket treningsprodukt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning