Test av pulsklokker med GPS

Garmin Forerunner 405

Pulsklokke som styres ved hjelp av en berøringsring.

Publisert Oppdatert

Garmin Forerunner 405

Belanor AS, telf. 69 23 36 30, www.belanor.no

Pris: 3120,-

Mulig tilbehør: Fotsensor, Sykkelsensor(fart/tråkkhastighet), Premium pulsbelte.

Med i esken: Klokke, pulsbelte, lader til batteriet i klokken), USB ANT+ stick(trådløs overføring til PC), CD med norsk manual.

Vanntetthet: IPX 7

Litt spesiell klokke fra Garmin med integrert GPS og hvor bl.a en styrer klokken og menyer med berøringsring/krone. Garmin er den eneste produsenten i denne testen som leverer klokker med integrert GPS. Dette gir noe større klokker, men en slipper en ekstra sensor. Total gir dette mindre å drasse på (405 veier ca 60g, mens bare GPS sensorene til Garmin/Suunto veier ca 80g), men det blir unektelig litt mer å ha på håndleddet enn f.eks M5 fra Suunto eller RS300 fra Polar.

405 har ikke like stort display som mange av de andre i denne testen, men det er gode innstillingsmuligheter med tanke på valg av type informasjon som skal vises og en kan ha 3 ulike datafelt i displayet. Det er mulig å forhåndsprogrammere 4 ulike skjermbilder slik at en kan ha ulike oppsett f.eks ut fra type aktivitet.

En kan bruke en tidligere treningsøkt, eller forhåndsprogrammere et ønsket tempo og på denne måten få opp en virtuell treningspartner på displayet som viser om du ligger fremfor eller bak - på denne måten kan du f.eks konkurrere med deg selv med den tiden du hadde på forrige treningsøkt - morsomt.

Pulsbeltet som leveres med som standard er ikke like behagelig i bruk som de fra Polar og Suunto, men Gramin har et"Premium pulsbelte" som vi også har testet. Dette beltet er mye mer behagelig - anbefaler å "oppgradere" til dette.

Det oppladbare batteriet holder i ca 8 timer om den brukes med GPS. I sparemodus (viser tid og dato) holder det i ca 2 uker. GPS enheten virker meget bra og har jevnt over vært raskere i oppstart enn GPS sensorene fra konkurrentene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning