Test av pulsklokke

Polar FT60

For deg som trenger et treningsprogram og oppfølging. Fin å bruke som dagligklokke.

TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet 6 pulsklokker med GPS.
TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet 6 pulsklokker med GPS. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Polar FT60

Polar Electro Norge AS, tlf.: 23 17 25 00, www.pulsklokke.no

Pris: kr 1799 (kr 2798 inkl. GPS)

Mulig tilbehør: S1 fotsensor, G1 GPS-sensor (kr 999), FlowLink (for enkel overføring til PC)

Med i esken: klokke og pulsbelte

Vanntett: til 30 meter

Stilig pulsklokke som er rettet mot mosjonister som ønsker og trenger et treningsprogram. Klokka har innebygd treningsprogram som hjelper deg å nå målene dine hvis du f.eks. ønsker å forbedre formen eller om hovedmålet er å gå ned i vekt. Programmet endrer de ukentlige målene etter hvert som formen endres.

Enkel å ta i bruk

Vi har bare brukt GPS-sensoren i denne testen. Skjermen gir i de fleste skjermbildene informasjon om to ulike verdier (f.eks. puls og lengden på treningsøkten) og har syv ulike skjermbilder/oppsett å velge blant - alt etter hva en ønsker av informasjon. En kan ikke sette opp de ulike skjermbildene selv.

To av funksjonene - hastighet og distanse - virker bare om en bruker fot- eller GPS-sensor. Klokka er enkel å ta i bruk. God bruksanvisning på norsk følger med, men menyer osv. på klokka er på engelsk, tysk, fransk, portugisisk, italiensk og spansk.

Etter en treningsøkt får en bl.a. oppgitt hvor mye av kaloriforbruket som kommer av fettforbrenning - smart for de som har fokus på vekttap i forbindelse med treningen.

Kan brukes med hansker

Pulsbeltet er behagelig på og har kodet overføring til klokka slik at en ikke får inn signaler fra andre pulsbelter - greit om en trener sammen med andre. Klokka har en smart funksjon som heter HeartTouch - denne gjør det mulig å endre skjermbildet til vanlig klokkemodus i noen sekunder ved at en fører klokken opp mot pulssensoren - smart om en har tykke hansker på hendene eller f.eks. ikke ønsker å slippe begge hendene på styret og ønsker å sjekke kjapt hvor mye klokka er. Klokka kan lagre opptil 16 treningsfiler.

Utseendemessig har klokka et stilig design og passer meget godt til daglig bruk. Knappene har god størrelse og er stort sett enkle å operere også om en har på hansker.

Tar mye strøm *

GPS-mottakeren har fungert uten problemer i testperioden.

Den bruker ca. 1 minutt på å finne satellittene når du slår den på. Dette er ikke superraskt, men denne oppstartstiden utgjør heller ikke et stort problem. Under testperioden har vi brukt GPS-mottakeren med høyest mulig oppdaterings-/målefrekvens. Dette tar ganske mye strøm - hos oss varierte batterilevetiden fra 7 til 11 timer, alt etter temperatur og ulike typer batterier.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning