Test av pulsklokke

Suunto M4

Godt valg deg som trenger litt ekstra oppfølging. Godt treningsprogram og gode råd og tips under veis. Enkel i bruk, store tall på displayet. Fokus på kalorier og puls.

TEST: Aktivt testteam har testet 10 pulsklokker for DinKropp.no.
TEST: Aktivt testteam har testet 10 pulsklokker for DinKropp.no. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Suunto M4

Amer Sports Norge AS, trlf: 67 55 13 30, www.Suunto.com

Pris: 1400,-

Mulig tilbehør: Nei

Med i esken: Klokken (med batteri), pulsbelte, bruksanvisning på engelsk/svensk

Vanntetthet: 30 meter (belte 20 meter)

Lik M2 i design, men med noe utvidete funksjoner som bl.a bakgrunnsbelysning, treningsveileder og mulighet til kobling opp mot pc (tilleggsutstyr trengs - Movestick). Ellers mange likheter med M2; pulsklokke som er veldig lett å ta i bruk. Selve designet på klokkehuset er kanskje ikke det tøffeste, men den sitter godt på hånden og oppleves å ha god kvalitet. Pulssensoren og klokken "pares" slik at en slipper forstyrrelser fra andre som bruker pulsklokker i nærheten. Det er veldig enkelt å skifte batteri og en kan velge blant ulike språk på menyene, bl.a svensk og engelsk.

I motsetning til M2 har M4 gode treningsopplegg og veiledning alt etter om du ønsker å f.eks gå ned i vekt eller vil forbedre kondisjonen. Programvaren på klokken setter opp et tilpasset 7 dagers treningsprogram og gir deg daglige råd for treningen, råd under økten, tilbakemelding etter treningsøkten og tips for neste treningsøkt. Dette vil nok fungere som en god motivasjonsfaktor for mange - både for godt vante- og uerfarne trimmere. Det er også mulig å gjøre en "fitnestest" hvor en skal gå i sakt tempo en distanse på 1600 meter.

Pulsbeltet oppleves meget behagelig i bruk og sitter godt på.

Ikke andre sensorer enn pulssensor er mulig å bruke sammen med denne klokken, men dette er godt nok for mange mosjonister. Godt lesbart display.

Lagrer 1 log (siste økt) og totaler siste 4 uker. Kommer i egne herre/dameutgave med ulike farger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning