Test av pulsklokke

Garmin Forerunner 310XT

Beste pulsklokke med GPS. Best i test!

TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet 6 pulsklokker med GPS.
TESTET: Fit Living og DinKropp.no har testet 6 pulsklokker med GPS. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Garmin Forerunner 310XT

Belanor AS, tlf.: 69 23 36 30, www.belanor.no

Pris: kr 3369

Mulig tilbehør: fotsensor, sykkelsensor (fart/tråkkhastighet), premium pulsbelte

Med i esken: klokke, premium pulsbelte, lader til batteriet i klokka (kan lades via USB eller stikkontakt), USB ANT + stick (trådløs overføring til PC), CD med norsk bruksanvisning.

Vanntett: til 50 meter (IPX8)

Testvinner!

Garmin er den eneste produsenten i denne testen som leverer klokker med integrert GPS. Dette gir noe større klokker, men du slipper ekstra sensorer. Totalt veier f.eks. 310XT ca. halvparten av toppmodellene fra Polar eller Suunto om man veier disse sammen med GPS-sensorene. Så er du ute etter en pulsklokke med GPS, så burde ikke vekt og størrelse være et problem. 310XT er tenkt som en multisportsklokke til f.eks. triatlon, men er også meget godt egnet for aktive mosjonister og aktive som trener variert. Spesielt den store skjermen gjør den godt egnet til trening på sykkel.

Konkurrer med deg selv

Klokka er avansert, men er enkel å ta i bruk. Skjermen er lett å lese under de fleste lysforhold, og den har en rekke innstillinger med tanke på visningsmuligheter i displayet. Som eneste klokke i denne testen har 310 varsling (f.eks. ved pulssoner) ved hjelp av vibrator i tillegg til lyd - smart i miljø med mye støy eller om du f.eks. trener med musikk på ørene.

Klokken har integrert oppladbart batteri som har ca. 20 timers driftstid når det er fulladet.

Rask og nøyaktig

GPS-enheten er rask i oppstart og er nøyaktig selv under vanskelige forhold som f.eks. tett skog. Klokken er den største i volum og vekt i denne testen om en sammenligner bare klokkene. Klokken sitter godt på hånden og føles ikke spesielt tung under bruk. Utseende og størrelse gjør den imidlertid ikke spesielt godt egnet som klokke til daglig bruk - dette er et rendyrket treningsprodukt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning