Test av alpinbriller

Tre alpinbriller skiller seg ut i testen

Vi har testet ti alpinbriller. Et rimelig par er best i test.

Foto: FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
Sist oppdatert
BRILLER SOM DUGER: Vi har testet ti alpinbriller i Oslo Vinterpark. Det er stor kvalitetsforskjell mellom produktene.
BRILLER SOM DUGER: Vi har testet ti alpinbriller i Oslo Vinterpark. Det er stor kvalitetsforskjell mellom produktene. Foto: FOTO: Annika Bohnenblust

Om testen:

Vi testet ti modeller fra ulike leverandører i prisklassen 500 - 1500 kroner. Testen ble utført av Frida Blom og Sebastian Hevosmaa som begge jobber som skiinstruktører hos Oslo Vinterpark. De testet fem ulike modeller hver; Sebastian testet fem herre/unisexmodeller og Frida testet fem dame/unisexmodeller. 

Alle brillene ble testet med standardglass, dette kan ha ført til at ikke alle modellene hadde optimale glass på testdagen.

Testingen foregikk på Tryvann i Oslo på en overskyet dag hvor snøen lavet ned. Passformen er kun testet med hjelm, ettersom Oslo Vinterpark og skiinstrultørene oppfordrer folk til å bruke hjelm i bakken. 

Prisene som er oppgitt er veiledningspriser fra importørene, og kan variere mellom ulike forhandlere og butikker. Panelet ble ikke informert om prisene før de testet. 

Det er kun blitt utført en praktisk test, og kriteriene som er vurdert er komfort, sikt, fukt og dugg, design og brukervennlighet.

Denne saken ble første gang publisert 12/02 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også