Garmin Forerunner 235

Super og allsidig klokke.

Publisert Oppdatert

Tross enkelte tekniske innsigelser, er Garmin Forerunner et meget godt valg, med det aller meste av nyttige treningsdata. Den er også svært behagelig på hånda, selv langt ut i en lang økt.

Brukervennlighet og praktisk bruk

Reima er svært behagelig på håndleddet. Garmins 5 knapper tar litt tid å venne seg til. Jeg synes det er lett å gå seg litt bort i menyen, den er mindre selvforklarende enn på klokkene fra Fitbit, Polar og TomTom. For eksempel må du gjøre tre menyvalg for å avslutte en økt. Men til forskjell fra TomTom kan innstillingene lett tilpasses, både på klokka og fra mobilen. Underveis i økta funker Forerunner 235 meget godt, sett bort fra forsinket tempo-visning. Fordel at pulsbelte kan kobles på, for større nøyaktighet, eller om vinteren, når håndleddspuls blir vanskeligere å bruke utendørs. Lett tilgjengelig rundetidsknapp.

Mobilapp

God og innholdsrik app, med suverent overblikk og detaljert info om puls, tempo og fart, samt angivelse av TE (training effect). Synker lett og gir veldig lettfattelig oversikt over både aktiviteter og trening. Enkelt å planlegge en økt og synke den med klokka.

Teknisk kvalitet

GPS-signalet lastes raskt. Garmin følger puls godt - nøyaktigheten ligger på 3,5 % avvik i vår referansetest med pulsbelte. Men den bruker tid på å finne rett tempo. Og tempo vises i nærmeste 5-sek; slik at eks. 4:23 blir til 4:25. Ingen stor sak, siden tiden blir riktig når økten synkes etterpå, men litt irriterende underveis. I tillegg ser GPS-en ut til å bruke lenger tid på å finne riktig tempo enn flere av konkurrentene. De mange mulighetene for skreddersøm av innstillinger trekker opp.

Spesifikasjoner

Produsent Garmin Norge AS
Pris 2160
Funksjoner Pulsmåling på håndleddet, GPS, søvnmåling, skritt/ aktivitetsmåling, opplasting av løyper/ruter, sykkelstyretilkobling, innendørs-måling for svømming og tredemølle, 24/7 pulsovervåking, kalorimåling. Eksternt pulsbelte kan tilkobles ved behov.
Aktiviteter Løping, sykling, løping inne, annet.

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning