Fitbit Ionic

God smartklokke med treningsfunksjoner.

Sist oppdatert

Som smartklokke med treningsfunksjoner er Ionic lettfattelig, lekker, svært brukervennlig og funksjonell, med svært god skjerm som et særlig fortrinn. Andre modeller har mer å by på når det gjelder pulsinformasjon og andre treningsdata.

Brukervennlighet og praktisk bruk

Fitbit Ionic er behagelig på armen, den er lett og den ser bra ut. Berøringsskjermen er enkel å bruke og lett å sette seg inn i. Heldigvis finnes det også knapper som du kan bruke alternativt - dette er definitivt lettere underveis i en treningsøkt. Menyen er lett å forstå - vi slapp å ty til bruksanvisningen, som er et godt tegn. Ionic har automatisk logging av aktiviteter som varer i over 15 minutter - en fancy funksjon, men jeg vil tro de fleste likevel vil ønske å starte økta manuelt - menyen for dette er enkel og intuitiv. Ionic er veldig opptatt av skrittelling - og er raus med hyggelige tilbakemeldinger når du har vært aktiv. Utformingen av klokkas meny er svært rettet mot aktivitetslogging. Grei oppsummering gir kalorier, skritt, distanse samt gjennomsnittlig puls og tempo (i en løpeøkt). At du ikke kan koble til et eksternt pulsbelte, begrenser klokkas bruksområde om vinteren. Klokka har egne programmer for styrketrening.

Mobilapp

Appen gir et greit overblikk, for løping oppsummerer den tempo pr. kilometer, og tid brukt i Fitbits pulssoner, samt kalorier og skritt. Den er åpenbart mer rettet mot enklere bruk. Fitbit bruker tre pulssoner, mot de vanlige fem, og deler enkelt opp i “fettforbrenning”, “cardio” og “peak”. Du kan justere nivåene på disse, men ikke antallet soner. På plussiden: til aktivitetsmåling er dette ganske sikkert noe av det beste på markedet, og appen er flink til å heie på deg og premiere at du er i bevegelse.

Teknisk kvalitet

Pulsmålingen mot referanseklokka med pulsbelte viser et avvik på bare 2 prosent, som er nest best i testen. Derimot virker det som om tempovisning ikke henger med: Det går markant “saktere” ifølge Ionic-klokka, sammenlignet med to av konkurrentene i en tempo-test: på flere kontrollpunkter viser den 20-30 sekunder saktere min/km-fart. Fitbit Ionic navigeres i stor grad på berøringsskjermen, som har svært god oppløsning. Skjermvisningene underveis er også lette å lese. Puls på 24/7 tar endel strøm, i likhet med bluetooth, som trengs til smartvarslene. Disse kan selvsagt deaktiveres, avhengig av “hvor mye” smartklokke du vil ha påslått. Det mangler varsling om lite strøm før trening, vi brente oss på dette under testingen. Du bør aktivere “always on” før en treningsøkt, siden visningen ellers slukkes hvert femte sekund.

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2017, og sist oppdatert 04/12 2017.

Les også