Test av sykkellykter

Flere av de rimelige lyktene er svært gode

Sprikende kvalitet, viser vår test av sykkellykter.

LYS I MØRKET: God belysning trenger ikke å koste skjorta. Den beste lykta er dyr, men du gjør svært gode kjøp for en tusenlapp mindre. FOTO: Erik Hannemann.
LYS I MØRKET: God belysning trenger ikke å koste skjorta. Den beste lykta er dyr, men du gjør svært gode kjøp for en tusenlapp mindre. FOTO: Erik Hannemann.
Sist oppdatert

Om testen:

Utvalget av frontlyktene i testen skal vise bredden i segmentet "se og bli sett". Det vil si lykter som gir syklisten et brukbart lys der det er mørkt og som sørger for at syklisten blir sett av andre trafikanter.

I denne testen er prisspennet i veiledende pris mellom 300 og 1700 kroner.

Produktene er testet av Øyvind Jakobsen og Terje S. Mork, som begge er over gjennomsnittet sykkelinteresserte.

Testerne har brukt lyktene daglig i to-tre uker i østlandsk desembervær med temperaturer mellom +5 og -5 grader. Bakken har både vært tørr, våt og snødekt. Lyktene er brukt til jobbsykling og generell dagligbruk i Oslo, men er også blitt brukt på grusveier i skogen for å gi et inntrykk av hvor sterk og god lysstrålen er når det er virkelig mørkt.

Kriteriene de har vurdert lyktene etter er: opplevelse av lys (utover antall oppgitte lumen), brukervennlighet, holdbarhet og totalinntrykk. Det er kun i sistnevnte kriterie, totalinntrykk, at pris har hatt effekt. Dette kriteriet er vektlagt mest.

For å teste holdbarheten har hvert av produktene blitt dusjet i 15 minutter. I tillegg er det gjort en falltest for å sjekke hvor godt lyktene sitter sikret.

Da alle lyktene besto teknisk test har holdbarhet blitt vektlagt minst. 

Denne saken ble første gang publisert 07/10 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også