Slik spiser du Paleo på farten

Det er enklere enn du tror.

Hjemmelaget Beef Jerky er en fin variant du kan ta med deg som snack på veien. Men du får kjøpt ferdigvarianten også!
Publisert

(SIDE2): Prøver du å spise naturlig mat, men syns det er vanskelig når du er på farten og trenger en rask snack?

Det trenger ikke å være så vanskelig som du kanskje tror. Ifølge nettsiden Healthtoday er det flere alternativer i butikkhyllene som passer som et lett mellommåltid. dessuten er det mye du kan lage hjemme og ta med deg i veska.

Det kan være fristende å ta en bolle eller en snickers, men kanskje er det bare fordi det er det du ser foran deg til enhver tid. Men det betyr ikke at det ikke finnes raske måltider tilgjengelige, for deg som spiser Paleo.

PALEOMAT

Et paleobasert kosthold er enkelt og greit naturlig mat.

Kjøtt, fisk, fugl, egg og skalldyr.

Grønnsaker, hovedsakelig fra planter som vokser over jorden.

Sunt fett som avocado, olivenolje og kokos, samt fett som finnes naturlig i animalske produkter.

Nøtter. Frø.

Frukt.

(Kilde: paleoliv.no)

Her er en liste over smakfulle og næringsrike varianter du kan spise på veien.

Nøtter - Mandler, valnøtter, cashewnøtter.

Mørk sjokolade - Se etter sjokolade med over 80 prosent kakaoinnhold. Spis med måte.

Beef Jerky - dette er tørket kjøtt og kan være et fint alternativ. Noen typer inneholder dog mye sukker, så det aller beste er å lage din egen Beef Jerky.

Beef Jerky er det mest kjente tørkede kjøttet verden over. Jerky kommer fra inkaenes ord for tørket kjøtt, ch'arki. Fjellfolket tørket lamakjøtt og brukte det som reisemat.  Jerky er perfekt som snacks på tur og veldig enkelt å lage selv, skriver matprat.no.

Kjøtt som er fint å bruke er: Lammestek, alle hele biffstykker fra storfe, oksestek, reinsdyrstek og reinsdyr flatbiff.

Her er oppskrift på Beef Jerky fra matprat.no.

Frukt - Eple, banan, appelsin eller bær er det enkleste å få med seg i farten.

Grønnsaker - Gulrøtter, sukkererter, paprika, selleri eller agurk

Oliven - Kjøp de i løsvekt eller i pakke med lukkemekanisme øverst.

På restaurant - Gå for kjøtt sammen med grønnsaker og dropp brødet.

Andre tips kan være å spare på alle rester etter middager, og spis det til lunsj dagen etter.

Spar gjerne på middagsrester og spis det til lunsj dagen etter, eller i en matboks på farten.

Sjekk også ut denne nettsiden for flere varianter av Paleosnack

Da Side2 intervjuet bloggeren bak den populære bloggen Paleoliv.no og forfatter av boka Paleo - sunnere, sterkere og slankere med en naturlig livsstil, Sara Lossius, fortalte hun at hun spiser for det meste egg, kjøtt, fugl, fisk, grønnsaker og frukt med forskjellige farger. 

Her er hennes typiske meny en vanlig dag;

FROKOST: Hjemmelaget leverpostei på frøknekkebrød eller eggerøre med avokado og dampet spinat.

LUNSJ: Middagsrester, en proteinrik salat med for eksempel egg og fisk.

MIDDAG: Helstekt kylling med rotgrønnsaker eller fisk med grønnsaker.