Så mange bakterier er det på drikkeflasken din

Dette gjør trolig at du vil spytte ut vannet.

Foto: Colourbox/illustrasjon
Publisert

(SIDE2):Å drikke vann fra en brukt flaske, er like ille som å slikke på kjæledyrets leker, hevder TreadmillReviews.

Æsj!

Ja, for de fleste av oss har en vannflaske ved pulten eller med oss på tredemølla. Og det er gjerne en flaske som brukes om igjen og om igjen. Tidligere har vi skrevet om symbolene under plastflaskene, og hvorfor du bør kaste plastflasken etter bruk. Denne gangen handler det om bakterier.

Tusenvis av fuktelskende bakterier kan krype rundt på favorittflasken din, hevder studie.

Foto: treadmillreviews.net

Forskerne har undersøkt tuten og lokket på 12 gjenbrukbare vannflasker, og testet for bakterier i et laboratorium. Resulatatet viser at flaskene hadde mer enn 300.000 bakterieceller per kvadratcentimeter.

Det vil si at det å drikke fra en gjenbruksflaske kan være «verre» enn å slikke på hundens leketøy, skrives det i undersøkelsen.

- Velg flaske i stål

Mange bakterier er harmløse, men noen kan også føre til sykdom. Drikkeflaskene som ble testet huset ulike typer bakterier. En stor andel av bakteriene var av det dårlig slaget, som kan forårsake sykdom eller infeksjoner. Over 60 prosent av bakteriene som ble funnet i studien, kan føre til at man blir syk.

Studien påpeker at de er opptatt av miljøet, og at målet ikke er hyppig innkjøp av plastflasker, men øke bevisstheten på renslighet og valg av flaske. Det anbefales å velge for eksempel drikkeflaske av stål, eller med en såkalt sugerør-tut. I tillegg bør du sjekke at flasken din ikke har sprekker, da det er vanskelig å rengjøre disse skikkelig.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 12/08 2016.

Les også