Norges største idrettsutøvere gir ut «Gull i munn»
Selv toppidrettsutøverne vil at matlagingen skal gå fort.
Olympiatoppen/(SIDE2): - Jeg er ganske god til å lage hverdagsmat, også tror jeg ikke jeg er så god til å lage fancy gourmetmat, sier langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Side2.
For henne er typisk hverdagsmat noe som smaker godt, og som er næringsrikt.

- Og noe som går fort å lage, det er som regel det man lager mest av.
Vi møter langrennsløperen på Olympiatoppen Sportshotell onsdag formiddag, i forbindelse med lanseringen av kokeboken «Gull i munn».
Her deler Norges største idrettsstjerner sine favoritt-oppskrifter. For eksempel kan du lære å lage Jacobsens «Sheperd's Pai», langrennsløper Marit Bjørgens «Laksegryte», alpinist Aksel Lund Svindals «Bananpannekaker», tidligere alpinist Kjetil Andrè Aamodts «Sjokoladekake», eller isockeyspiller Mats Zuccarellos «Kjøttpudding».
På pressetreffet i dag fikk vi smake på noen av rettene, og kan absolutt gå god for Zuccas kjøttpudding og Aamodts kake.
Skeie ut = grønnsaker
Kokeboken er ment for folk som er interessert i idrett, trening og mat. Og da gjerne et sunt og variert kosthold. Likevel er det et knippe søte oppskrifter i boken, for hvis idrettsfolket skeier ut – hva gjelder da?
For kampsportutøver Thea Therese Vingmark Næss er det vanskelig å svare på. Men det uansett ikke potetgull eller sjokolade som gjelder.
- Faktisk så skeier jeg ut når jeg lager den oppskriften som jeg presenterer i boken. Det er så deilig å putte oppi masse grønnsaker og kjøtt eller fisk, og bare mikse og trikse.
Næss bidrar med en asiatisk tacoversjon i kokeboken, kalt ferske vårruller.
Se videointervju øverst på siden.
(artikkelen fortsetter under bildet)

Fem oppskrifter fra toppidrettsutøverne
Marit Bjørgens laksegryte:

Thea Therese Vingmark Næss' ferske vårruller:


Astrid Uhrenholdt Jacobsens Shepherds pie:

Mats Zuccarellos kjøttpudding:

Kjetil André Aamodts flyvende sjokoladekake:

LES OGSÅ: - Det folk trenger, er hjelp til å lage gode, enkle og raske middager