Nettdating

Tipset som gir deg draget på nettet

Se hva som slår an når du vil ha kontakt på nettet.

FLINKERE: Kvinner kan bli flinkere til å kontakte menn på nett, mener leder for nettsjekkested.
FLINKERE: Kvinner kan bli flinkere til å kontakte menn på nett, mener leder for nettsjekkested. Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
Publisert Oppdatert
KONTAKT: Vær personlig, vis at du har lest profilen til den du kontakter.
KONTAKT: Vær personlig, vis at du har lest profilen til den du kontakter. Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com

Å skrive en god profiltekst der du presenterer deg selv og å velge fine bilder som viser hvem du er , gir ingen garanti for suksess med nettdatingen. Er du mann, må du gjerne lære litt om hvordan du kontakter kvinnene på nett.

Denne artikkelen er den tredje i serien Datingskolen.

Datingskolen 1: Slik skriver du datingprofil

Datingskolen 2: Slik velger du riktig profilbilde

Kvinner kan bli flinkere

Menn er i flertall på nettsjekkestedene, og kvinner tar ikke kontakt like lett som menn gjør.

- Kvinner kan bli flinkere til å ta kontakt. Det er noe menn setter stor pris på, sier Hanna Bergholm, markedsdirektør for Match.com.

Vær personlig

Bergholms råd til begge kjønn er å skrive personlig.

- Ikke send samme mail til alle du fatter interesse for, det gjennomskuer de. Beskriv gjerne deg selv på samme måte hver gang, men vis at du har lest profilen til dem du kontakter, sier Bergholm.

Hun får støtte fra Annette Stensvik, markedsansvarlig i Norden for Møteplassen.

- Send ett brev av gangen. Gjør det personlig. Å sende et standardbrev til alle personer man vil ha kontakt med, viser bare manglende interesse og lokker ikke til videre samtale, råder Stensvik.

Tips for å få kontakt

Her ser du tipsene Match.com og Møteplassen.no gir om hvordan du oppnår kontakt med noen du er interessert i på nett:

  • Begynn med å finne ut mest mulig om personen. Les presentasjonen og se på bildene i fotoalbumet. Sjekk om det finnes noe blant hans eller hennes interesser dere kan diskutere.
  • Finn en god innledning som er knyttet til personen du er interessert i. F.eks. "Du har et fint bilde fra Thailand i fotoalbumet ditt. Dit har jeg alltid hatt lyst til å reise". Eller "Jeg ser at du liker å spille golf. Det gjør jeg også!".
  • Still spørsmål. Det leder til videre konversasjon. Du kan naturligvis fortelle om deg selv, men det er viktigere å vise interesse for den du kontakter.
  • Prøv å være ærlig og seriøs, men samtidig lett til sinns og gjerne morsom. Skriv med glimt i øyet. Du kommer langt med humor.
  • Vær gjerne sjenerøs med komplimenter, men vær spesifikk. Si hvorfor du synes de ser pene ut på bildene, og hva det er i presentasjonen som vekker interesse - ikke bare at de ser pene ut eller at de har en interessant presentasjon.
  • Våger du ikke skrive et kompliment, kan et "blunk" eller lignende funksjoner skape kontakt. Du kan f.eks. sende en kompliment, ta en quiz eller snakke med andre i chatten. Den beste måten å få kontakt med noen på, er imidlertid å sende et brev.

Dette er tredje del av artikkelserien «Datingskolen». Første del, Slik skriver du datingprofil , og andre del, Slik velger du riktig profilbilde , ble publisert forrige uke.

Les også:

Finn kjærligheten på nett

Slik lykkes du på nettdate

Ble avhengig av nettsjekking

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning