Nettdating

Slik skriver du datingprofil

Få frem dine beste sider i datingprofilen.

UNIK: Få med de detaljene som gjør at du skiller deg ut, når du skriver presentasjon på datingprofilen din.
UNIK: Få med de detaljene som gjør at du skiller deg ut, når du skriver presentasjon på datingprofilen din. Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
Publisert Oppdatert

Å lage en god profil på nettsjekkesteder kan være vanskelig og tidkrevende. Her er noen råd fra ekspertene på området, for deg som vil finne din tvillingsjel online .

- Bruk litt ekstra tid på å gjøre profilsiden din god. Den er ditt utstillingsvindu, og ut fra den danner andre seg et førsteinntrykk av deg, lyder rådet fra markedsansvarlig for Møteplassen i Norden, Annette Stensvik.

Denne artikkelen er den første i serien Datingskolen.

Datingskolen 2: Slik velger du riktig profilbilde

Datingskolen 3: Lær å få napp på nett

Stavekontroll

For at førsteinntrykket skal bli så godt som mulig, er det lurt å luke vekk stavefeil og grammatikalske blundere.

- Husk stavekontroll, skriv gjerne i Word først. Særlig mange gutter slurver på dette området, sier Hanna Bergholm, markedsdirektør for Match.com.

Stensvik er enig:

- For mange er en presentasjon med god rettskriving alfa og omega for at de skal ta kontakt, råder Møteplassen.

Å markedsføre seg selv på nett kan være vanskelig. Møteplassen råder deg til å søke hjelp av venner eller familie hvis du har muligheten til det.

Under ser du tipsene Match.com og Møteplassen.no gir om hvordan du kan skrive den perfekte datingprofilen:

Vær deg selv

* Vær deg selv, vær ærlig.

* Bestem deg for hva du vil fortelle om deg selv.

* Hva er det som er interessant og viktig for deg å formidle? Tenk på detaljene. Det er ofte små detaljer som er spesielle med deg, som fanger andres interesse. Kanskje du elsker å spille tennis, men du har egentlig ingen ballfølelse?

Vær konkret

* Skriv en kort og konsis presentasjon der du skriver om deg selv, ikke om den du søker. Vær personlig og spesifikk. Hvis du liker å se film, skriver du for eksempel hvilken type filmer du liker best.

* Få frem det som gjør deg unik. Vær spesifikk, gå i detalj. Liker du musikk, fortell hva slags musikk. Liker du å trene, fortell hva du trener. Liker du å reise, fortell hvor og hvordan du liker å reise.

* Ikke bruk bare adjektiv, som "jeg er snill og omtenksom". Fortell hva du gjør som er snilt og omtenksomt.

Vær positiv og direkte

* Positivitet skaper god stemning, ikke vær negativ. Om du er brent etter tidligere forhold , ikke skriv "jeg hater menn som lyver". Skriv heller "jeg setter pris på ærlighet".

* Prøv å skrive med glimt i øyet.

* Henvend deg direkte til den som besøker profilen din. Skriv heller "hei du!" enn "hei, jenter!"

Bruk funksjonene på nettstedet

* Fyll ut de faste innstillingene som er knyttet til profilen. Mange bruker disse når de søker kjæreste på nettdatingsider.

* Ikke skriv om hvem du søker i presentasjonen din, dette finnes det som oftest kategorier for som du kan fylle ut. Skriv heller om deg selv.

Lær av andre

* Les andres profiler, og se hva de skriver om seg selv. Finn ut hva det er som fanger din interesse, og hva som gjør at en presentasjon skiller seg ut.

* Unngå klisjeer og innledninger som andre bruker ofte.

* Vær forsiktig med smilefjes, ikke overdriv bruken av effekter. Pimp gjerne profilen din , men se selv hvor mye som skal til før du synes dette blir forstyrrende hos andre.

Les også:

- Nettdating kan gjøre deg kynisk og iskald

Unge menn er for dårlige i senga

Kvinner må få orgasmehjelp

- Derfor funker ikke nettdating

STAVEKONTROLL: Skriv i Word, kjør stavekontroll. Mange gutter slurver med dette.
STAVEKONTROLL: Skriv i Word, kjør stavekontroll. Mange gutter slurver med dette. Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning