Test av sjokolade

Freia Lakris

En helt ok sjokolade med litt mye tilsetningsstoffer.

TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader.
TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Testens eneste lakrissjokolade. Oppgir at en porsjon er 25 g - det tilsvarer halve platen. Inneholder 15 % lakrisbiter - det vil si, fruktbiter med lakrispulver tilsatt. Litt mange tilsetningsstoffer, men ellers en helt middels sjokolade.

Innhold per 100 g

Kalorier, kJ/kcal: 2145/515

Protein, g: 7

Karbohydrater, g: 59

Herav sukker, g: ikke oppgitt

Fett, g: 27,5

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Tre viktigste ingredienser i synkende rekkefølge: sukker, tørrmelk, kakaosmør

Typer fett i produktet: kakaosmør

Typer sukker i produktet: sukker

Tilsetningsstoff: fortykningsmidler, fargestoff, aromaer, syre, emulgator

Andel kakao, %: minst 30

Vekt, g: 50

Pris 11,60

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også