Test av sjokolade

Freia Kvikklunsj

Ut på tur - men kvikklunsj er kanskje ikke førstevalget i sekken?

TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader.
TEST: DinKost.no og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har sammenlignet næringsinnhold i 41 forskjellige skjokolader. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Den tradisjonelle tursjokoladen! Oppgir at en porsjon er 24 g - det er ca halve platen. Merket med Turistforeningens merke og en hilsen fra Kjentmann Kåre Haug. Inneholder 20 % kjeks. Den havner litt under middels på grunn av et litt høyt innhold av fett - ellers er denne sjokoladen et middels produkt.

Innhold per 100 g

Kalorier, kJ/kcal: 2225/530

Protein, g: 8,2

Karbohydrater, g: 56

Herav sukker, g: ikke oppgitt

Fett, g: 30,5

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Tre viktigste ingredienser i synkende rekkefølge: sukker, tørrmelk, kakaosmør

Typer fett i produktet: kakaosmør, vegetabilsk fett

Typer sukker i produktet: sukker

Tilsetningsstoff: emulgator, hevemiddel, aroma

Andel kakao, %: ikke oppgitt

Vekt, g: 47

Pris 10,40

Denne saken ble første gang publisert 22/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også