Test av salami

Bjerke Helgeroasalami

Bra andel kjøtt og kalorinivå i denne klassikeren fra Helgeroa.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Bjerke Helgeroasalami

Fra emballasjen: Merket med "Lokale spesialiteter".

Vurdering: Det har gått med over gjennomsnittlige mengde rkjøtt i produksjonen av denne salamipølsen. Samtidig er kaloriinnholdet jammen ikke verst til å være en helt vanlig salamipølse. Et godt valg.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1431/342

Protein, g: 21,1

Karbohydrater, g: 0

Fett, g: 29

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: kjøtt av storfe og svin, spekk, salt

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 128

Tilsetningsstoff: antioksidant E300, E301, konserveringsmiddel E250

Vekt, g: 140

Produsent: Bjerke AS

Pris pr. pakke, kr: 41,90

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også