Test av salami

Vossafår Salami

Ingen overraskelser, men over middels pølse.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Vossafår Salami

Fra emballasjen: Matkultur frå Voss.

Vurdering: Benytter utvidet deklarasjon så vi kan lese saltinnholdet, og det er bra. Inneholder kun rene kjøttråvarer. Det er brukt godt med kjøttråstoff i pølsen, men ellers er det en nokså middels salamipølse det er snakk om.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1650/390

Protein, g: 21

Karbohydrater, g: 0,1

Fett, g: 35

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: svinekjøtt, storfekjøtt, spekk

Saltinnhold, %: 4

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 125

Tilsetningsstoff: konserveringsmiddel E250, antioksidanter E300, E301

Vekt, g: 91

Produsent: Denja

Pris pr. pakke, kr: 23,50

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også