Test av salami

Spis Salami

Mye kjøtt, men også mye fett fra Spis.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Spis Salami

Vurdering: Her er det brukt 125 g kjøtt per 100 g ferdig pølse, noe som er bra. Men fettinnholdet er for høyt til å sende denne salamipølsen høyere opp på skalaen. Fire tilsetningsstoffer er også nokså mye.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1726/417

Protein, g: 20

Karbohydrater, g: 1

Fett, g: 37

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: kjøtt av svin, spekk, salt

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 125

Tilsetningsstoff: fargestoff E120, antioksidant E300, E301, konserveringsmiddel E250

Vekt, g: 200

Produsent: Grilstad AS

Pris pr. pakke, kr: 39,90

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også